HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
1 : 0 (0:0, 1:0, 0:0)
HC Sokolov HC Sokolov

Soupiska domácí

Brož (Čáp) – Čermák, Kabelka, Wasserbauer,Kliment, Pelikán, Peroutka, Pucher ml. – Pucher st., Juráň, Matějka, Rytnauer, Krutiš, Lupač, J. Bulín, Salák, P. Bulín.

Rozhodčí

Stanislav Mertl
Jiří Ondráček – Ing. Tomáš Samuel
Bc. Jiří Roupec

Soupiska hosté

Kuchař (Fečo) – Kvapil, Gombár, Weinhold, Michálek,Rulík,Přindiš, Šik, Hohl – Kašpar, Račanský, Kuběna, Harkabus, Strunz, Čejka, Šmejc, Janata, Trapl, Zadražil, Hruška, Rohan.

Vyloučení 8:9
Využití
V oslabení 1:0
Počet střel
Diváků 902
  • LADISLAV RYTNAUER 34. minuta
    Branka domácí

Druhé kolo play-off 2. hokejové ligy si na dnešní den připravilo na zimním stadionu v Mor. Budějovicích druhý zápas série mezi hráči Žihadel a Baníkem Sokolov. A byl to nádherný zápas se spoustou šancí na obou stranách. Po celý zápas se hrál hokej od jedné branky k druhé a ani jeden z týmů nedal druhému ani centimetr ledu zadarmo. Troufám si říci, že na náš led letos dorazil nejsilnější soupeř. Z obou stran mohlo 902 přítomných diváků sledovat rychlý a krásný hokej. K radosti domácích příznivců se domácím borcům podařilo vyrovnat stav série na 1:1 po těsném vítězství 1:0. Všichni hráči předvedli i přes pár drobných chyb bezvadný výkon podpořený excelentním Janem Brožem.

Do utkání vstoupili domácí aktivně a již po 19 vteřinách mohl málem stadion jásat poprvé. Peter Pucher napřáhl na pravém kruhu a jeho střela trefila horní tyč brány hostů a stadionem to jen zašumělo. Poté převzali aktivitu hosté a Jan Brož se nejprve musel činit při střele Tomáše Harkabuse a jen o chvíli později i po nahození Petra Přindiše. V čase 1:56 přišla první velká šance hostů, kdy David Hruška osamocen před bránou domácích tečoval střelu spoluhráče před Janem Brožem, ale ten byl pozorný. Na začátku 5 minuty dostali hosté první výhodu přesilové hry, ale i přes to, že ji sehráli pěkně, tak domácí pozorně bránili a hosty pustili jen ke dvěma střelám, kdy Matěj Zadražil nejprve přestřelil bránu a střelu Tomáše Harkabuse skryl v náručí Jan Brož. V průběhu 9 a 10 minuty to byli opět hosté, kdo byl nebezpečnější a Jan Brož musel likvidovat střelecké pokusy Vojtěcha Šika a Petra Račanského. Druhou polovinu 10 minuty převzali útočnou aktivitu domácí a musel se naopak činit Ondřej Kuchař, který nejprve lapil střelu Jan Saláka a jen o pár vteřin později se zapotil při velké šanci Marka Lupače, který dostal přihrávku podél brankoviště a mohl puk posílat do poloodkryté brány, ale dobře byl pokryt soupeřovým bekem a zakončit se mu nepodařilo. V polovině 12 minuty dostali hosté další výhodu přesilové hry, kterou ale opět domácí sehráli perfektně a hosty k ničemu nepustili. Ale i po skončení přesilové hry si hosté drželi tlak a Jan Brož v rozmezí několika vteřin odolal třem střeleckým pokusům soupeře. Ke konci 17 minuty se do pěkné střelecké pozice dostal Jan Salák, ale z prostoru mezi kruhy na Ondřeje Kuchaře nevyzrál. Na přelomu 19 a 20 minuty přišly další velké chvíle Jana Brože, který nejprve vyrážel šikovnou střelu Tomáše Rohana a jen o okamžik později vychytal tváří v tvář Martina Trapla. Třetinu ukončila střela Jiřího Wasserbauera, se kterou si však bez problémů gólman hostí poradil. Po první třetině tak šli hráči do kabin se smírným stavem 0:0, byť asi hosté měli mírně navrch.

Na začátku druhé třetiny se dočkali početní výhody i hráči Žihadel, ale již tradičně jim přesilovka zrovna nevyšla a byly z toho jen dva střelecké pokusy, přičemž střela Marcela Juráně byla sražena mimo a dělovku Romana Čermáka vyrazil gólman hostí. Začátek třetiny ale i nadále patřil domácím. V polovině 23 minuty jen těsně vedle střílel Petr Krutiš a na začátku 25 minuty trefil podruhé v zápase horní tyč brány Sokolova domácí kapitán Peter Pucher. Na začátku 27 minuty pálil Michal Kliment, ale jeho pokus byl nepřesný, ale domácí o chvíli později dostali další výhodu přesilové hry, ve které pěkně pálil od modré opět Roman Čermák, ale Ondřej Kuchař byl na místě. Střela Ladislava Rytnauera skončila mimo branku a poté se hosté dostali v oslabení do protiútoku, ale Jan Brož byl připraven. V polovině 30 minuty si Jan Brož poradil i s nepříjemnou střelou, po které puk nebezpečně poskakoval, a po následné strkanici došlo ke vzájemnému vyloučení. Krátce po vypršení vzájemného trestu dostali hosté další z výhod přesilové hry, která se již po 40 vteřinách proměnila ve dvojnásobnou výhodu. Domácí však obětavě bránili a dlouhou přesilovou hru 5 na 3 zvládli bez větších obtíží a jen pár vteřin po návratu jednoho z našich hráčů z trestné lavice přišel ještě v oslabení moment utkání. Zkušený Ladislav Rytnauer vystihl rozehrávku soupeře na modré a řítil se sám na Ondřeje Kuchaře, kterému nedal šanci – 1:0. V e zbytku přesilové hry si pak Jan brož ještě poradil se střeleckým pokusem Martina Strunze. Na počátku 35 minuty se přesilové hry opět dočkali i domácí a i jejich přesilová hra se alespoň na chvíli změnila na dvojnásobnou výhodu po nebezpečném faulu Tomáše Kvapila, který narazil hlavu Marcela Juráně na mantinel a ten se jen těžce zvedal z ledu. Bohužel přesilová hra se opět nezdařila a hosté ji v poklidu odbránili. Krátce po skončení přesilové hry se ke střele dostal Marcel Juráň, ale Ondřej Kuchař se překvapit nenechal. V závěru třetiny ještě dostali domácí výhodu další přesilové hry, která však trvala jen minutu, a to bez vážnější šance. Po druhé třetině tak do kabin odcházeli spokojeněji domácí hráči s jednobrankovým náskokem, který si vysloužili zvýšenou aktivitou v průběhu druhé třetiny.

Třetí třetinu začali hosté pokračující přesilovou hrou, ve které pálil Tomáš Harkabus, ale Jan Brož byl pozorný. V průběhu 43 minuty musel být Jan Brož neustále ve střehu, kdy nejprve likvidoval střelu Tomáše Rohana a o chvíli později kryl sraženou střelu od modré. Ve 44 minutě pálil Ladislav Rytnauer, ale jeho pokus opět jen těsně minul bránu hostí. Na druhé straně pálil v polovině 46 minuty Petr Přindiš, ale jeho pokus nebyl moc přesný. Ihned na začátku 48 minuty se Jan Brož vyznamenal po střele Adama Rulíka. Na počátku 49 minuty došlo k citelnému oslabení domácích, kdy Ladislav Rytnauer nebyl spokojen s výrokem rozhodčích o sporném ofsajdu, a i když téměř nic neřekl, dostal osobní trest na 10 minut za nesportovní chování. O půl minuty byl tvrdě u mantinelu atakován Jan Bulín, a poté byl ještě atakován ležící na zemi, a když rozhodčí opět mlčeli, jeli se jej zastat Marek Lupač s Patrikem Bulínem a byla z toho hromadná šarvátka okořeněná bitkou mezi Markem Lupačem a Adam Rulíkem, kdy Marek Lupač za mocného aplausu tribun svého soupeře jednoznačně porazil. Po šarvátce nakonec po dlouhých dohadech dostali domácí výhodu přesilové hry, ale opět se v ní nedostali k žádné nebezpečné střele. V polovině 53 přišel další velký okamžik Jana Brože, před kterým se ocitli osamoceni dva hráči soupeře, ale Jan Brož oba jejich střelecké pokusy kryl. V 56 minutě kryl Jan Brož nadvakrát pokus Davida Hrušky. V polovině 57 minuty dostali domácí další z výhod přesilové hry, ale opět bez většího úspěchu a naopak ke konci 57 minuty ujížděl sám na Jan Brože hostující Tomáš Harkabus, ale Jan Brož opět svůj tým podržel a z následného protiútoku byl opět blízko gólu Peter Pucher, ale Ondřej Kuchař byl na svém místě. V 58 minutě pálil na bránu hostí Jan Bulín, ale ani on neuspěl. V čase 58:24 si hosté vzali oddechový čas i přes to, že byli v oslabení, se rozhodli hrát bez brankáře. Do konce třetiny se jim však i přes velký nápor podařilo jen jednou ohrozit Jana Brože, ale ten si se střelou Tomáše Harkabuse poradil a domácí tak slavili důležité vítězství.

Série je po skvělém výkonu srovnána a doufejme tak, že se všichni hráči dají do pořádku na nedělní zápas, který se hraje na ledě Sokolava. Již teď je jasné, že další domácí zápas se odehraje na stadionu Žihadel v úterý 20.3.2018 od 18:00 hodin. V tomto utkání je jisté, že jeden z týmů bude mít možnost sérii ukončit a doufejme, že to budou právě naši hráči. Každopádně je jisté, že na zápase bude třeba každého hlasu, a proto všichni na značkách. V úterý přijde vrchol sezony.

Komentáře k zápasu:

Augustin Žák (trenér HC Moravské Budějovice 2005): „Dnešní zápas byl prostě vynikající. Výborný výkon našeho brankáře. Klobouk dolů před všemi našimi hráči. Posledních 12 minut jsme museli hrát jen na 2 pětky a smekám, co ti kluci na ledě předváděli. Dnes prostě odmakali všichni celé utkání na výbornou, jako oni hrají celý rok skvěle, ale co předvedli dnes, fakt klobouk dolů. Ukázalo se, že pod tlakem hrát umíme a důležité zápasy zvládáme. Soupeř je výborný a série to bude i nadále vyrovnaná. Jsem přesvědčen, že se série bude hrát až do posledního pátého zápasu a já věřím, že postoupíme.“

Jan Brož (brankář HC Moravské Budějovice): „Pro mne to byl určitě dobrý zápas. Šlo na mne hodně střel, což je pro brankáře vždy lepší než když vychladne a pak musí najednou chytat. Já to tak mám rád. Nu a moje nula? Člověk je za ni asi rád, ale důležitá je výhra. Zápasy jdou rychle za sebou a já už se nyní soustředím na další zápas. Je třeba nabrat sílu a připravit se na neděli. Sokolov je výborný soupeř, ale takové já mám radši, to si zachytám.“

A jak takový důležitý zápas vidí hráč, který pro zranění nemůže nastoupit:

David Horký (hráč HC Moravské Budějovice – pro zranění nemohl nastoupit): „No pro hráče je to určitě těžké když nemůže do zápasu zasáhnout a pomoci. Ke všemu byl zápas hrozné drama. Hrálo se na jeden gól a to je vždy těžké. Soupeř má hodně kvalitní tým a zápas byl nesmírně těžký, ale kluci to oddřeli a podržel nás výborný gólman. Ke konci zápasu bylo vidět, že hráči Sokolova jsou hodně nervózní, což zřejmě nakonec rozhodlo v náš prospěch.“

 

1. třetina

2. třetina

3. třetina

Autor: Vladimír Čábel

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz