HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
7 : 0 (2:0, 3:0, 2:0)
HC David Servis České Budějovice HC David Servis České Budějovice

Soupiska domácí

Jekel (Čáp) – Trnka, Pelikán, Kadela, Wasserbauer, Peroutka (C), Kabelka, Kliment – Matějka (A), Lupač, Juráň, Horký, Paták, Hačecký, Rytnauer (A), Havlát, Bulín, Říčka, Krutiš.

Rozhodčí

Mgr. Čuňočka Ivan – Martin Musil
Mgr. Roman Komínek

Soupiska hosté

Němec (Marek) – Michal, Kubeš, Macháček, Grauer, J. Kříž, Radoš, Škopek, L. Kříž – Schmidmayer, Rolínek, Jan Bárta, Šulčík (C), Hřebejk, Ferebauer (A), Kronus, Šuhaj, Jiří Bárta, Sumerauer.

Vyloučení
Využití
V oslabení
Počet střel
Diváků 410
  • LUKÁŠ PATÁK (Michal Kliment, Filip Matějka) 2. minuta
    Branka domácí
  • DAVID HORKÝ (Ladislav Rytnauer) 13. minuta
    Branka domácí
  • DANIEL KABELKA (Lukáš Paták) 26. minuta
    Branka domácí
  • FILIP MATĚJKA (Marcel Juráň) 35. minuta
    Branka domácí
  • LADISLAV RYTNAUER (David Horký, Filip Matějka) 36. minuta
    Branka domácí
  • DAVID HORKÝ 47. minuta
    Branka domácí
  • PETR KRUTIŠ 59. minuta
    Branka domácí

6. kolo 2. hokejové ligy svedlo dohromady dva týmy, které se v dosavadním průběhu soutěže trápí. Žihadla s nulou na bodovém kontě přivítala jihočeský David Servis,  ten na tom nebyl o moc lépe,  v aktuálním hodnocení mu patřily tři mistrovské body za výhru 8:6 nad Táborem z 1. kola. Bylo tedy naprosto zřejmé, že v utkání půjde o hodně. A snad ještě důležitější než bodový zisk pro jeden či druhý tým bude  psychická pohoda jež vítěz získá. Pro příznivce žlutočerných barev bylo přichystáno velmi příjemné překvapení ještě před samotným startem zápasu, které spočívalo v návratu Lukáše Patáka do moravskobudějovického dresu. Šikovný forvard  oblékl dres s číslem 16 a jak se později ukázalo byl jednou z ústředních postav v tažení Žihadel k prvnímu vítězství  v sezoně, ale pěkně popořádku.

Úvodní dějství začalo pěkně zostra. Nejdříve se musel ohánět novic v domácí svatyni Pavel Jekel, ale brankář se značnými zkušenostmi z první ligy potvrdil své kvality a puk za svá záda po několika střelách hostujících hráčů nepustil.  V čase 1:32 poprvé explodovali domácí fanoušci, postaral se o to starý známý Lukáš Paták,  toho nechala obrana Servismanů trestuhodně osamoceného v předbrankovém prostoru, čehož "Paty"  střelou do horních pater brány brankáře Němce využil 1:0. Další průběh první periody poznamenala častá vyloučení, nutno říci, že především na straně domácích. Nejhůře bylo s Žihadly mezi 8-10 minutou. Za katr si v této době sedli Marek Lupač a  chvíli po něm i novopečený kapitán domácích Jiří Peroutka, což dalo hostům výhodu dvou mužů v poli.  Tato výhoda navíc trvala přes minutu a půl, ale ani to Jihočechům  k vyrovnání nestačilo. Domácí obrana pracovala více než spolehlivě a když už se Servismani do střelecké pozice dostali. opět úřadoval Pavel Jekel.  Staré známe hokejové pravidlo navíc tvrdí, že tým, který pohrdne přesilovku 5/3 nemůže daný zápas vyhrát. V dalším průběhu střetnutí  se měl tento fakt znovu prokázat.  Po ubráněném oslabení se navíc Žihadla do soupeře znovu zakousla, výsledkem toho byl druhý gól v síti soupeře o který se postaral David Horký, jenž svou střelou nejdříve změřil brankáři hostí teplotu a pak rozvlnil síť za jeho zády.  Podíl na této trefě si opět připsal nestárnoucí Ladislav Rytnauer.  Další góly již diváci do úvodní sirény neviděli. Neprosadil se hostující Bárta ani domácí Peroutka.  Do kabin se tedy šlo za stavu 2:0 ve prospěch Žihadel. 

Druhá třetina se nesla ve velice podobném duchu jako ta první.  Hosté měli na jejím začátku znovu možnost přesilové hry, ale naložili s ní opět prachbídně,  domácího brankáře neohrozili ba co víc sami v početní výhodě inkasovali.   Skvěle hrající Lukáš Paták způsobil rozruch v hostující rozehrávce, získal puk , jenž následně předložil Danielu Kabelkovi. který si s nabízenou šancí poradil. 3:0.   Na světelné tabuli svítil v tu chvíli čas 25:42.  Pohodlné vedení černožluté uklidnilo. Navíc  v podání domácích přicházely  i další šance. Nejdříve zakončoval akci 2/1 David Horký střelou do brankáře Němce, o chvíli později řešil stejnou situací Ladislav Rytnauer přihrávkou, ale ani z tohoto mráčku nezapršelo.  Fanoušci domácích si přesto mohli ještě ve druhém dějství zakřičet gól.  To když Filip Matějka nachytal hostujícího gólmana střelou na bližší tyč.  Nutno podotknout, že mladý jihočeský brankář si tuto branku za rámeček nedá.   Ani to nebylo ze strany Moravských Budějovic  ve druhé třetině vše.  Žihadla totiž dostala možnost přesilové hry, kterou využil Ladislav Rytnauer gólem na 5:0.  To byl také stav za kterého hráči obou mužstev odcházeli do kabin po 40 minutách. O  osudu zápasu tedy bylo rozhodnuto a  střetnutí se dohrávalo pouze z povinnosti.

Hlavní neznámou závěrečné dvacetiminutovky  bylo zda Pavel Jekel udrží svou první nulu v dresu s Žihadlem na hrudi. Nejblíže k jeho překonání byl útočník Sumerauer, jenž se dostal v 51 minutě za záda domácích obránců, ale tváří v tvář domácímu brankáři neuspěl. Střelu po ledě si gólman ve sněhobílé masce pohlídal perfektním rozklekem.  Moravskobudějovičtí si navíc připsali ještě dva zásahy do černého. Nejdříve v čase 46:53 upravoval na 6:0 svou druhou brankou v zápase David Horký. Definitivní podobu pak dal výsledku Petr Krutiš, který využil možnosti několika dorážek a stanovil konečné skóre na  7:0. Zbytek souboje se odehrával v exhibičním tempu za bouřlivých ovací domácích příznivců. Žihadla si tedy v 6. kole připsala své první tři body do tabulky. Věřme, že se tímto počinem naši hráči nastartují.

Další bitva o druholigové body čeká  svěřence Augustina Žáka ve středu 3.10 na ledě Pelhřimova.   Před domácími tribunami se černožlutí  znovu představí  v sobotu 6.10. V tento den zavítá do Moravských Budějovic  letošní nováček 2. ligy, soupeř z daleké Orlové.
 

Komentáře k zápasu:

Augustin Žák ( Trenér HC Moravské Budějovice 2005): „Dneska jsme udělali hrozně faulů, ale čtyřikrát jsme prohráli, chtěli jsme proto hrát agresivně a z toho fauly vycházely. Dneska nám hrozně pomohl brankář. Čapíno toho loni moc nechytal a teď nám zachytal Pavel Jekel, který je rozehraný a chytá výborně. Ale myslím, že kluci pracovali a výhru si zasloužili. Už se Ždárem to bylo dobré, ale nevyšlo to. My ale už pracujeme dopředu. Pořád se snažíme a myslím, že se budeme jen lepšit. Sháníme i další posilu do útoku a uvidíme, jak to dopadne.“

Lukáš Paták ( HC Moravské Budějovice 2005): „Dnešní utkání vidím hodně pozitivně tím, že se vyhrálo. Teď se trochu klukům nedařilo a doufám, že jsme tu deku vítězstvím urvali a snad už to teď půjde. Jinak díky za skvělé uvítání a doufám, že budu moci ještě pomoci.“

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz