O třech bodech rozhodly využité přesilovky.

HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
5 : 1 (1:1, 3:0, 1:0)
NED Hockey Nymburk NED Hockey Nymburk

Soupiska domácí

Dusík (Dudáček) – Šťáva, Kovář, Sobotka, Kliment, Peroutka, Pelikán, Polívka – Havel, Mikeš, Nováček, Rytnauer, Krutiš, Horký, Lupač, Matějka, Šurý, Hačecký.

Rozhodčí

Vojtěch Král – Pavel Mikšík
Bc. David Otáhal

Soupiska hosté

Brázdil (Matoušek) – Kříž, Knesl, Novák, Loučka, Rittig, Saňa, Pýcha – Bičiště, Šimek, Dyrynk, Eis, Kuzďas, Stehlík, Ječný, Smejkal,Ježek, Hes.

Vyloučení 9:11
navíc Loučka (NYM) 5 min + OK
Využití 4:0
V oslabení 0:0
Počet střel 40:26
Diváků 295
  • Horký (Lupač) 12. minuta
    Branka domácí
  • Stehlík (Šimek) 14. minuta
    Branka hosté
  • Rytnauer (Krutiš, Peroutka) 23. minuta
    Branka domácí
  • Havel (Mikeš, Šťáva) 30. minuta
    Branka domácí
  • Rytnauer (Peroutka, Havel) 35. minuta
    Branka domácí
  • Havel (Matějka, Rytnauer) 60. minuta
    Branka domácí

 

Komentář k utkání

Utkání začala obě družstva opatrně. Brankáři si tak připsali první zákroky až po třech, respektive 5 minutách. Po nevyužité přesilovce hostů otevřeli skóre domácí. Lupačovu střelu po vhazování dorazil do sítě David Horký. Nymburským vyšel záhy rychlý protiútok. V přečíslení 2 na 1 se Jan Stehlík rozhodl pro střelu a trefil mezírku mezi betony brankáře. A protože ani domácí svoji přesilovku nevyužili, skončila první třetina spravedlivou remízou.

Co se nepodařilo na konci prvního dějství, zdařilo se na počátku druhého. Početní výhodu využil střelou švihem z levého kruhu Ladislav Rytnauer. V polovině utkání dostala Žihadla další možnost hrát v početní výhodě a opět úspěšně. Na konci kombinace v útočném pásmu byl Lukáš Havel, který navýšil vedení domácích. Hra se potom přiostřila a trestná lavice se postupně plnila potrestanými hráči. Ostrým zákrokem se prezentoval nymburský Loučka, který za úder do oblasti hlavy a krku vyfasoval pětiminutový trest + trest do konce utkání. A když byl chvíli poté vyloučen další hráč hostů za běžný přestupek, hrála Žihadla dlouhou přesilovku 5 na 3. Tu také využila, když se od modré přesně trefil Ladislav Rytnauer.  Další početní výhody v tomto dějství zůstaly nevyužity.

V úvodu třetí části měli hosté dvě možnosti ke korekci stavu, ale svoje přesilovky nevyužili. Žihadla dobře bránila a nepouštěla soupeře do vyložených šancí. S další výhodou o jednoho hráče si zhruba v polovině třetiny hosté neporadili. Tak diváci čekali na změnu skóre do poslední minuty, kdy Žihadla využila dvojnásobnou výhodu z hole Lukáše Havla.

Domácí nemilosrdně trestali fauly hostí a čtyřmi brankami v početních výhodách rozhodla o zaslouženém tříbodovém vítězství.

 

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz