Pasivní hrou v posledních minutách třetí třetiny přišla Žihadla o vítězství.

HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
5 : 6sn (2:2, 2:0, 1:3)
HC Děčín HC Děčín

Soupiska domácí

Dudáček (Dusík) – Šťáva, Kovář, Sobotka, Peroutka, Salát, Pelikán, Kliment, Polívka – Havel, Mikeš, Nováček, Rytnauer, Krutiš, Horký, Matějka, Hačecký, Kondratěv.

Rozhodčí

Radim Slavka – Ing. Martin Maťašovský
Bc. Jan Kleprlík

Soupiska hosté

Dlouhý (Lavinger) – Hříbal, Molnár, Chmel, Zdvořáček, Vaněk, Kaltenböck, Michajličenko – Hašek, Volráb, Oliverius, Zika, Navarra, Zajan, Macek,Vacek, Faigl, Kopta, Rubeš.

Vyloučení 7:7
Využití 3:2
V oslabení 0:0
Počet střel 40:31
Diváků 493
  • Oliverius (Navarra, Zika) 3. minuta
    Branka hosté
  • Zika (Oliverius) 9. minuta
    Branka hosté
  • Šťáva (Mikeš, Nováček) 13. minuta
    Branka domácí
  • Peroutka (Rytnauer, Krutiš) 14. minuta
    Branka domácí
  • Šťáva (Mikeš) 30. minuta
    Branka domácí
  • Krutiš (Peroutka) 39. minuta
    Branka domácí
  • Vorláb (Macek) 42. minuta
    Branka hosté
  • Kliment (Matějka, Rytnauer) 46. minuta
    Branka domácí
  • Faigl (Kaltenböck, Oloverius) 59. minuta
    Branka hosté
  • Vorláb (Kaltenböck) 60. minuta
    Branka hosté
  • Zika (rozhodující nájezd) 70. minuta
    Branka hosté

Komentář k utkání:

Úvodní minuty třetího utkání patřily hostům, kteří se ujali vedení 2:0. Nejprve chybu v rozehrávce potrestal Michal Oliverius a následně využil přesilovku Lukáš Zika. Domácím se podařilo snížit z hole Ondřeje Šťávy a ještě do přestávky i vyrovnat po využité přesilové hře. Vyrovnávací branku vstřelil Jiří Peroutka.

Po přestávce zvýšili domácí aktivitu a po celých 20 minut měli otěže utkání ve svých rukou. V polovině utkání se aktivní přístup projevil i na změně skóre. V přesilovce se znovu trefil Ondřej Šťáva. Navýšit skóre mohl Rytnauer, ale jeho bekhend olízl horní tyčku. A tak se stav změnil až ke konci třetiny, když Peroutkovu střelu usměrnil do branky Petr Krutiš.

Úvod třetího dějství patřilo hostům. Z hole Daniela Vorlába vstřelili hosté kontaktní gól. Žihadla však záhy odpověděla. Opět z přesilové hry vrátil domácím dvoubrankové vedení Michal Kliment. V podstatě rozhodnout utkání mohl Rytnauer, ale jeho střela rozezvonila pouze tyč. Žihadla v závěru utkání začala hrát pasivně, a to se jim vymstilo. Přesně dvě minuty před koncem třetiny využil přesilovku Tomáš Faigl a v poslední minutě při power play vyrovnal Daniel Vorláb.

V desetiminutovém prodloužení oba týmy především bránily. Rozhodnutí měli na hokejce Havel, Peroutka i Krutiš. Na druhé straně nevyužili šance Zika a hlavně Oloverius, který po faulu domácího obránce neproměnil trestné střílení.

A tak se rozhodovalo v samostatných nájezdech. Po pěti sériích byl stav nerozhodný 2:2. Za hosty skórovali Zika a Hašek, za domácí, Havel a Matějka. Rozhodnutí padlo v sedmé sérii. Zatímco domácí Havel neproměnil, na druhé straně rozhodl o vítězství Děčína Lukáš Zika.

Hosté si tak odvážejí cenné vítězství a vedení 2:1 v sérii.  

 

Ohlasy po utkání:

Jaromír Carvan – trenér HC Děčín

„Pro nás zápas dobrej, nebo šťastnej. My jsme začali dobře, ale pak jsme se z ledu úplně vytratili. Domácí byli všude rychleji. Těmi vyloučeními v první třetině jsme je dostali do hry. Druhou třetinu nás válcovali, byli lepší. V třetí třetině po našem snížení, když jsme dostali gól na 5:3, tak jsme ve vítězství nevěřili. Ale srdíčkem jsme to ubojovali, nesmírně si toho ceníme. Domácí až na ten začátek hráli dobře, hráli jednoduše na tom malým hřišti. Je to jenom další střípek, je to 2:1 na zápasy a my to musíme potvrdit doma.“

 

Tomáš Jakeš – asistent trenéra HC Moravské Budějovice 2005

„Je to těžké hodnotit. Skončil zápas, který jsme nezvládli. Za stavu 0:2 se hra vyrovnala, dostali jsme se do hry v přesilovkách. Bylo to vyrovnané na obou stranách. Nastupovali jsme do třetí třetiny s jasným cílem, že to musíme zvládnout. Kluci na to mají. Musíme to rozebrat, ty góly, kde jsme udělali chyby. Udělali jsme spoustu chyb, vůbec nám to tak nějak nešlo. Dostali jsme v power play branku z tečované střely, ale to k tomu patří, takový je hokej v play off. V prodloužení byly šance na obou stranách a nájezdy, to už je loterie. Ty jsme taky nezvládli. Dá se říct, že dneska jsme dostali tvrdý úder. Musíme se z toho oklepat, v pátek pokračuje série dál. Takové zápasy přicházejí, odcházejí a rozhodně není konec.“

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz