Žihadla přehrála Klatovy a postoupila do semifinále!!!

HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
4 : 2 (0:0, 2:1, 2:1)
HC Klatovy HC Klatovy

Soupiska domácí

Dusík (Dudáček) – Šťáva, Kovář, Sobotka, Peroutka, Pelikán, Kliment, Polívka – Havel, Mikeš, Nováček, Rytnauer,Krutiš, Horký, Matějka, Lupač, Hačecký, Kondratěv.

Rozhodčí

Ing. Pavel Obadal
Ing. Rudolf Volf – Mgr. Tomáš Měkýš
Bc. David Otáhal

Soupiska hosté

Sochůrek (Štekr) – Špaček, Kubík, Slavík, Houfek, Hlaváček, Marcel – Švarc,Topinka, Uhlík, Tulačka, Beneš, Kružík, Vlček, Němec, Pacanda, Presheva, Leština, Korelus.

Vyloučení 5:7
Využití 2:2
V oslabení 0:0
Počet střel 31:19
Diváků 817
  • Krutiš (Rytnauer, Peroutka) 22. minuta
    Branka domácí
  • Peroutka (Mikeš, Lupač) 25. minuta
    Branka domácí
  • Tulačka (Švarc) 39. minuta
    Branka hosté
  • Havel (Sobotka) 42. minuta
    Branka domácí
  • Kondratěv (Kliment, Nováček) 46. minuta
    Branka domácí
  • Špaček (Kružík) 58. minuta
    Branka hosté

Komentář k utkání

Hráči obou týmů si uvědomovali důležitost utkání, a tomu také odpovídalo dění na ledové ploše v úvodu utkání. Hosté byli aktivnější, měli častěji puk na hokejkách, ale branku domácích neohrozili. A tak se do první vážnější šance dostal Rytnauer, kterému radost zkazil beton brankáře Sochůrka. Hosté si svoje chvíle nechali na druhou polovinu třetiny. Uhlík však v přečíslení netrefil branku a ani Tulačkova teč v přesilovce se mezi tři tyče nevešla. A tak se diváci, kteří navštívili zimní stadion v hojném počtu, v prvním dějství branky nedočkali.

Úvod druhé části vyšel parádně domácím Žihadlům. Pouhou vteřinu před koncem přesilové hry dopravil puk do branky Petr Krutiš. Žihadla poté využila i následující početní výhodu, tentokrát z hole Jiřího Peroutky. Další průběh třetiny byl ve znamení častého vylučování na obou stranách. V početních výhodách se oba týmy jen těžko usídlovaly v útočném pásmu. Výjimkou byla šance Lupače, kterému střelu zhruba ze dvou metrů lapil Sochůrek. Hostujícím hráčům se podařilo snížit na konci třetiny z přesilovky. Vojtěch Tulačka vyjel před branku a poslal touš za Dusíkova záda.

Hosté chtěli určitě ve třetí třetině srovnat stav a zdramatizovat utkání, ale domácí byli proti. Pelikán zachytil vyhození hostů z jejich obranné třetiny, našel v mezikruží volného Lukáše Havla a ten se nemýlil. O pár minut později přidal uklidňující branku Jevgenij Kondratěv, který vybrusli od mantinelu a mezi kruhy napřáhl a střelou švihem rozvlnil síť klatovské klece. Žihadla zavřela střední pásmo, dobře bránila a nepouštěla hosty do šancí. Střely ze střední třetiny nebo od modré čáry likvidoval dobře chytající Dusík. Ke korekci stavu pomohla hostům chybička domácího gólmana, kterému propadla do sítě střela Michala Špačka od modré čáry. Klatovy zkoušely v závěru utkání i hru bez brankáře, ale ta k vyrovnání nevedla. Naopak domácí měli několik šancí k navýšení skóre, ale prázdnou branku netrefili.

Domácí tak slaví postup do semifinále, pro hosty sezóna skončila.

Ohlasy po utkání

Pavel Vostřák – trenér SHC Klatovy

„Gratuluji domácím k postupu, odehráli parádní sérii. My jsme po prvním zápase asi mysleli, že to bude jednodušší. Máme mladý mančaft. Už před play off jsem říkal, že Lukáš Havel a Láďa Rytnauer, já jsem s nimi hrál ještě v Jihlavě, jsou kvalitní hráči. Lukáš Havel odehrál parádní sérii. Má vlastně odehráno víc než celý náš mančaft dohromady. Máme mladý tým a já jsem rád, že získali zkušenosti a doufám, že je to posune v kariéře dál. Já jsem klukům poděkoval za celou sezónu, protože před sezónou vůbec nikdo nečekal, že bychom mohli s takovým mladým mančaftem v takové soutěži, pro mě kvalitní a srovnatelnou s juniorskou extraligou, obstát.“

 

Tomáš Jakeš – asistent trenéra HC Moravské Budějovice 2005

„Pro nás dneska velmi těžký zápas. Věděli jsme, že máme takový šach, který můžeme proměnit v mat. První třetina byla opatrná, ve druhé bylo několik vyloučení, nemohli jsme se dostat do tempa. Ve třetí třetině jsme se uklidnili. V kabině jsme si řekli, že budeme hrát jednoduše. V sérii jsme byli lepší, s výjimkou prvního zápasu, kdy jsme dělali mnoho chyb. Tohle je vlastně vyústění celé sezóny. Kluci začali věřit sami v sebe. Něco jsme tady dokázali a čeká nás další zápas. Stálo nás to dneska hodně sil. Je to neskutečné, co ti kluci dokázali a co třeba ještě dokážou.“

 

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz