Vítězství na nájezdy proti Drtičům vystřelil Matějka.

SHK Hodonín SHK Hodonín
3 : 4sn (1:2, 0:0, 2:1)
HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005

Soupiska domácí

Štěpanovský (Haloda O.) - Miklík, Mojžíš, Sedlák, Žabčík, Haloda M., Peslar, Kobylík, Kužílek - Jurča, Vaněk, Romančík - Matula, Peš (C), Sajdl - Venclík, Stehlík, Hložánek - Hlaváč, Charvát, Černohous

Rozhodčí

Melih - Bačák
Hübl

Soupiska hosté

Brož (Vacek) - Kliment, Kabelka, Pelikán, Sobotka (A), Černák, Kovář - Mikeš (C), Pucher, Havel - Lupač, Krutiš, Matějka - Hačecký, Horký, Všetečka

Vyloučení 4:4
Využití 2:1
V oslabení 0:0
Počet střel 28:26
Diváků 367
  • Jurča (Romančík) 4. minuta
    Branka domácí
  • Lupač 7. minuta
    Branka hosté
  • Mikeš 18. minuta
    Branka hosté
  • Jurča (Vaněk, Romančík) 51. minuta
    Branka domácí
  • Havel (Mikeš) 54. minuta
    Branka hosté
  • Jurča (Miklík, Mojžíš) 57. minuta
    Branka domácí
  • Matějka (rozh. nájezd) 61. minuta
    Branka hosté

Komentář k zápasu (shkhodonin.cz)

Vstup do utkání se nesl spíše v oťukávacím duchu, ale hráči Žihadel přesto stihli ukázat něco ze svého umění, především v útočném pásmu, kde předváděli výbornou hru na puku. V druhém případě se pak prezentovali vysunutým forčekingem.První změnu skóre však přece jen zařídili borci v oranžovomodrém. Michal Romančík se dostal po levém křídle do útočného pásma a naservíroval přihrávku přesně na hokejku pro Petra Jurču, který se svou střelou z první slavil úspěch.

Moravské Budějovice nečekaly s odpovědí dlouho. Filip Matějka vyslal přesný pas mezi hodonínské beky na Marka Lupače, který, ač tísněn domácím bekem, prokázal výborné technické dovednosti a bekhendem zvedl kotouč pod šibenici Štěpanovského brány. Drtiči se prezentovali skvělou prací v útočném pásmu, v obranné třetině to však tak slavné nebylo. Adam Štěpanovský se vyznamenal dobrým zákrokem proti Lukáši Havlovi, o pár minut později však přece kapituloval. Po chybě domácí obrany se dostal ke kotouči Roman Mikeša zapsal gólovou tečku za první periodou.

Druhá dvacetiminutovka zastihla Drtiče v podobném stavu jako konec té první. Oranjes měli problém s důrazným budějovickým napadáním a podstatně se zhoršila i ofenzivní stránka jejich hry. Zlepšení nastalo při vyloučení Martina Sobotky. Ačkoliv Baník nedokázal početní výhodu přetavit ve vyrovnávací branku, dostal se opět do utkání.

Bezmála pět minut před koncem třetiny se museli oranžovomodří bránit přesilovce soupeře, ale i přes pár nebezpečných akcí zůstalo skóre neměnné. Osmadvacet vteřin před druhou sirénou dostali domácí k dispozici druhou přesilovku utkání, v krátkém časovém intervalu však neskórovali a stav 1:2 tak svítil na světelné tabuli i na konci čtyřicáté minuty.

Zbytek přesilové hry domácí stále nezastihl v optimální formě a Moravské Budějovice se v pohodě ubránily. Vzápětí byla hostům při vyloučení Jakuba Peslara poskytnuta přesilová hra, kterou však Drtiči ubránili.

Oslabení vystřídala opět přesilová výhoda, na jejímž konci stál se svým druhým zásahem Petr Jurča. Domácí borci se z vyrovnání neradovali dlouho, neboť v třiapadesáté minutě dostaly Žihadla výhodu dvou mužů v poli. Tu dokázali zužitkovat jak se sluší a patří. Postaral se o to Lukáš Havel, jenž si počkal u pravé tyče na přihrávku z levé strany a následně pohotově zakončil za Štěpanovského.

Drtiči, jakoby si šetřili všechno palivo až do závěrečné desetiminutovky, začali přebírat otěže utkání a před koncem základní hrací doby naprosto dominovali.Petr Jurča si v poskytnuté přesilové výhodě počkal na přihrávku zpoza brány a následně završil přesnou střelou svůj hattrick. Domácí se ještě hnali za gólem, ale marně. V následných samostatných nájezdech byl jediným úspěšným exekutorem Filip Matějka, který tak přiřknul hostům výhru.

Ohlasy trenérů

Stanislav Beťko (Hodonín): 
Chtěli jsme navázat na zápas s Havlíčkovým Brodem. Chtěli jsme začít aktivně, ale bohužel nám dnes vůbec nešly nohy a dá se asi říct, že náš dnešní výkon byl ze všech dosavadních přípravných zápasů asi nejslabší. Na hokejky se nám vkrádala zbytečná nervozita, ale to všechno se odvíjelo od toho, že jsme měli špatný pohyb. Ten jsme zlepšili až v posledních deseti minutách zápasu. Pořád to je ale jenom příprava a my se z takových věcí musíme poučit.

Augustin Žák (Moravské Budějovice): 
Byl to velice dobrý zápas a určitě měl i vysokou kvalitu. Víme, že Hodonín má silné a kvalitní mužstvo, které dobře bruslí. Dobře nám zachytal brankář Brož, který by měl být naší oporou a dnes to taky ukázal. Hodonín nás v poslední třetině trochu přehrál, bylo vidět, že má hodně sil. Ale jak jsem už říkal, zápas to byl velmi kvalitní a dobře nás prověřil.

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz