Po výborném vstupu do zápasu nakonec Žihadla bez bodů.

BK Havlíčkův Brod BK Havlíčkův Brod
6 : 4 (1:2, 2:1, 3:1)
HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005

Soupiska domácí

Novák (Marek) – T. Semrád, Vašíček "A", Vala, Kulhánek, Balgalvis, Havlík, Kříž, M. Semrád – Přidal, Třetina "C", Endál, Voříšek, Milfait "A", Šuhaj, Kozlík, Szilva, Pipek, Chlubna, Ludvík, Kuchta.

Rozhodčí

Zdeněk Pokorný – Martin Musil
Jiří Roupec

Soupiska hosté

Brož (Čáp) – R. Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Sobotka, Pelikán, Kliment, Peroutka – Pucher "C", Mikeš, Rytnauer "A", Matějka, Lupač, Horký, Hačecký, Kusý, Niederhafner, D. Čermák.

Vyloučení 5:4
navíc T. Semrád (HBR) 10 min. OT [NESP]
Využití 0:2
V oslabení 2:0
Počet střel
Diváků 846
  • Rytnauer (Kusý) 8. minuta
    Branka hosté
  • Pucher (Horký, Kabelka) 15. minuta
    Branka hosté
  • Semrád T. (Pipek, Chlubna) 20. minuta
    Branka domácí
  • Milfait (Šuhaj, Voříšek) 31. minuta
    Branka domácí
  • Milfait (Šuhaj, Vašíček) 34. minuta
    Branka domácí
  • Rytnauer (Kusý) 38. minuta
    Branka hosté
  • Kabelka (Mikeš, Horký) 47. minuta
    Branka hosté
  • Vašíček (Semrád T., Třetina) 52. minuta
    Branka domácí
  • Třetina (Endál, Vala) 56. minuta
    Branka domácí
  • Třetina (Chlubna, Kulhánek) 60. minuta
    Branka domácí

Komentář k zápasu (bkhb.cz)

Domácí hokejisté měli lepší vstup do zápasu, ale Brož předvedl několik jistých zákroků. Hosté se dostali v 8. minutě do vedení po kuriózní brance. Ladislav Rytnauer vystřelil z osy kluziště jen nad. Puk se ale odrazil od zadního mantinelu a o záda brankáře Nováka do sítě. Pokračovalo se v urputném boji, z nějž vytěžila Žihadla přesilovku. Novák se při ní zapotil a zastavil několik příležitostí. Puk se pak ovšem dostal na hokejku Petera Puchera, jenž ze spodku pravého kruhu vyčistil šibenici brodské svatyně od všech nečistot. Už se zdálo, že Moravské Budějovice půjdou do kabin s pohodlným vedením, když minutu před koncem v oslabení vypíchl kotouč Chlubna, který jej předal jPipkovi. Ten udělal prostor a Tomáš Semrád z druhé vlny zametl touš za záda Brože. Gólman hostů v úplném závěru zachránil svůj celek od další pohormy, když vyčapal Voříškův nájezd.

Bruslaři vlétli do prostředního dějství jako hurikán. Dlouhou dobu je brankář Brož držel na uzdě svými zákroky, které byly mnohdy na hranici možného. Brodskou střeleckou smůlu protrhl až Jan Milfait, který dostal parádní pas od Šuhaje na brankoviště, kde ho nejprve brankář Moravských Budějovic vychytal betonem, ale navrátilec do domácí sestavy se napodruhé nemýlil. O tři minuty později pak stejná spolupráce zafungovala znovu a Milfait dělovkou z pravého kruhu po milimetrové nahrávce zpoza klece poslal Brod poprvé do vedení. Tlak Bruslařů polevil a Žihadla toho na konci třetiny bravurně využila. Kusý si vymíchal na brankovišti gólmana a naservíroval touš před Ladislava Rytnauera, jemuž nedělalo problém pověsit kotouč do odkryté svatyně.

Závěrečné dějství přineslo několik šancí na obou stranách. Žihadlům se povedlo využít další přesilovku, když Daniel Kabelka využil na pravém kruhu parádní nahrávku od Mikeše. Bruslaři se dokázali vzpamatovat a po Semrádově střele od modré z dorážky srovnal Jiří Vašíček. Zhruba pět minut před koncem základní hrací doby získali domácí na své hole důležitý náskok. Endál přenechal v útočném pásmu kotouč do tandemu Miroslavu Třetinovi, jenž utěšenou ranou přišpendlil touš pod víko. V závěru třetiny dostala Žihadla šanci v přesilovce, ale Novák se zaskvěl několika skvělými zákroky. Vítězství Havlíčkova Brodu pak ještě pečetil ranou do prázdné branky Miroslav Třetina. Domácí tým tedy zvládl i své druhé utkání v nové sezoně, Moravské Budějovice naopak znovu přišly o dvougólový náskok.

Podrobnou reportáž včetně všech infarktových akcí naleznete ZDE

Ohlasy trenérů

Václav Adam (Havlíčkův Brod): První třetina byla z naší strany odehraná dobře. Dostali jsme první smolný gól od soupeře. Druhá branka padla z křídla. Poté jsme snížili a hráli jsme docela dobře. Zápas jsme otočili za stavu 1:2 na 3:2, ale soupeř po naší chybě vyrovnal. Soupeř měl po brance více šancí. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že výsledek strhneme na svoji stranu. Bohužel jsme dostali branku, ale poté jsme třemi trefami zvrátili stav podruhé v zápase. Chtěl bych vyzdvihnout sílu týmu, který dvakrát po sobě zvrátil nepříznivý stav utkání. Doufám, že takhle budeme pokračovat dál.

Augustin Žák (HC Moravské Budějovice 2005): Zápas byl dobrý, v Havlíčkově Brodě má vždycky skvělou atmosféru. Udělali jsme víc chyb, a to s trestá. Obránce upadne a dostaneme gól po přihrávce zpoza brány a podobně. Ale jinak jsem spokojený. Výkon byl dobrý, chceme hrát o první čtyřku. Oproti Písku, kde jsme také ztratili dvougólové vedení, jsme předvedli lepší hru.

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz