HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
4 : 0 (0:0, 3:0, 1:0)
HC Klatovy HC Klatovy

Soupiska domácí

Brož (Čáp) – Čermák, Kabelka, Pelikán, Kliment, Peroutka, Pucher ml, Wasserbauer- Pucher st., Mikeš, Horký, Rytnauer, Matějka, Krutiš, Lupač, Hačecký, Bulín J., Juráň, Bulín P.

Rozhodčí

Bc. Michal Maršálek – Bc. Jan Kleprlík
Henrich Král

Soupiska hosté

Sochůrek (Plánička) – Houfek, Walter, Polívka, Kačena, Sysel, Leština – Uhlík, Topinka, Pacanda, Rubner, Tulačka, Kokoška, Vracovský, Furch, Pour, Heldák, Roubal. Trenér: Vostřák Pavel.

Vyloučení 4:3
Využití 1:0
V oslabení 1:0
Počet střel
Diváků 602
  • ROMAN MIKEŠ (Jiří Wasserbauer, Filip Matějka) 28. minuta
    Branka domácí
  • DANIEL KABELKA (Peter Pucher, Roman Mikeš) 29. minuta
    Branka domácí
  • TOMÁŠ PELIKÁN (Jiří Peroutka, Petr Krutiš) 32. minuta
    Branka domácí
  • DAVID HORKÝ (Daniel Kabelka, Petr Krutiš) 51. minuta
    Branka domácí

K utkání 14. kola do Moravských Budějovic dorazil tým SHC Klatovy v sestavě s Erikem Polívkou, který ještě loni válel v dresu Žihadel. Po dobrém výkonu zůstala domácí tvrz uhájena. 602 diváků dnes viděli 4 puky v brance hostí, zatímco domácí puk ze své brány nemuseli lovit ani jednou.

Hráči Žihadel byli již od prvních sekund aktivnější. Již po pár vteřinách zápasu vyzkoušel pozornost gólmana hostí střelou z úhlu Roman Mikeš. Následnou dorážku se Filipu Matějkovi v obklopení beků Klatov nepodařilo do poodkryté brány zasunout. Po minutě hry se do dobré střelecké pozice dostal mezi kruhy Petr Krutiš, ale jeho střelu zkrotil lapačkou Lukáš Sochůrek. O chvíli později se domácím podařilo hosty uzavřít před jejich bránou a bylo z toho několik nebezpečných střel a například střela Marcela Juráně jen těsně minula bránu hostí. Hostům se podařilo pozdravit Jana brože až po více než třech minutách hry, ale ten s lehkým nahozením před svoji bránu neměl problém. V šesté minutě opět úřadoval Marcel Juráň, který tečoval střelu Marka Lupače a puk skončil opět jen těsně vedle brány. V polovině třetiny se domácí dostali do dvojnásobné přesilové hry. V té se v obrovské šanci ocitl Ladislav Rytnauer, který však přišel před odkrytou bránou hostí o puk dříve než jej stačil zpracovat. V přesilové hře přišlo ještě několik střel, ale žádná z nich gólem neskončila. I do konce třetiny hru ovládali spíše domácí borci a hráči Klatov zahrozili jen z ojedinělých úniků. Gól se však vstřelit nepodařilo ani jednomu z týmů.

I druhou třetinu začali aktivněji domácí borci, ale blíže ke gólu však měli hráči Klatov. Při přečíslení tři na dva se jim podařilo nastřelit břevno Brožovi brány. Padající puk však již ležící gólman Žihadel stačil stáhnout pod sebe. Po této šanci hosté ožili a začali být aktivnější. Po několika střelách na obou stranách došlo k velkému závaru před bránou hostí, kdy puk z chumlu hráčů projel jen těsně kolem brány hostí. V čase 27:09 se již domácí dočkali odměny za svoji aktivní hru. Jiří Wasserbauer našel přesnou přihrávkou před bránou číhajícího Romana Mikeše a ten se nemýlil – 1:0. Netrvalo dlouho a stadion mohl bouřit po druhé. Peter Pucher skvěle zapracoval na modré, kde se mu podařilo překvapit hráče Klatov a odebral jim puk, který se následně dostal k Danielu Kabelkovi a ten v čase 28:29 nedal pěknou střelou gólmanovi hostí žádnou šanci – 2:0. O minutu později mohlo být ještě veseleji. Do útoku se dostali Ladislav Rytnauer s Davidem Horkým, ale s jeho střelou si Lukáš Sochůrek poradil. V polovině třetiny opět zahrozili i hosté. Ti se díky své rychlosti dokázali dostat do přečíslení tři na jednoho, ale střelecké zakončení nebylo zrovna nejpřesnější. V čase 31:48 se mohli radovat opět domácí. Jiří Peroutka zpoza brány našel svého parťáku z obranné dvojice Tomáše Pelikána a ten na nic nečekal a pálil – 3:0.  I do konce třetiny to byli spíše domácí, kteří udávali tempo hry, ale skórovat se jim již nepodařilo. I tak odcházeli do kabin se zaslouženým tříbrankovým vedením.

Do třetí třetiny vstoupili hosté s odhodláním korigovat nepříznivý výsledek a byli to oni, kdo měl zpočátku více ze hry. První čtyři minuty patřily hostům a hrálo se spíše u brány Žihadel, ale Jan Brož byl při jejich střeleckých pokusech pozorný. V čase 45:59 se do obrovské šance dostal Tomáš Hačecký, který těsně před gólmanem hostí dokázal tečovat puk, ale Lukáš Sochůrek dokázal pohotovým zákrokem odvrátit další gól domácích. Ve 47 minutě přišla pro hosty velká šance ke snížení nepříznivého stavu, když Jiří Peroutka dostal 2+2 minuty za hru vysokou holí. Hráčům Klatov se však tato přesilová hra vůbec nedařila a hráčům Žihadel se ji dařilo skvěle bránit a v samotném závěru přesilové hry se jim i podařilo přidat další gól. Daniel Kabelka nejprve na kruhu napřáhl a tvrdě vypálil na bránu hostí. Při střele však zlomil hokejku a puk jen doklouzal před bránu hostí, kde však zabojoval David Horký, který puk svojí důsledností dokázal dostat až za brankovou čáru – 4:0. Hosté nechtěli ani po tomto gólu složit zbraně a i nadále se snažili o snížení skóre. Jan Brož však byl i v dalším průběhu utkání pozorný a pokusy hostí s klidem lapal. V 54 minutě mu pak při střele Tomáše Pacandy pomohla i tyč. Vzhledem k tomu, že do konce třetiny se již nikomu z hráčů nepodařilo dostat puk za brankovou čáru, tak mohli domácí po závěrečném hvizdu slavit zasloužené vítězství 4:0.

Za týden v sobotu 18. 11. 2017 čeká naše borce těžký zápas proti plamenům ve Žďáru nad Sázavou, kam můžete s Fan clubem vyrazit kluky podpořit. Ve středu 22. 11. 2017 zajíždí Žihadla do Pelhřimova, kde se bude dohrávat odložené utkání 9. kola. No a my se všichni doufám uvidíme na značkách v 18.00 hodin 25. 11. 2017, neboť nás přijedou do domácí tvrze vyzvat hráči Kolína. Takže za 14 dní na značkách.

Komentáře k zápasu:

Augustin Žák (trenér HC Moravské Budějovice 2005): „Pro nás to bylo těžké utkání. Hrálo se po týdnu a k tomu se museli někteří vyrovnat s horečkou. Klatovy naopak hrály i v týdnu a měli v týmu několik rychlých juniorů. Dneska ale kluci bojovali a hráli zodpovědně. Na můj vkus však bylo moc faulů.“

Jan Brož (brankář HC Moravské Budějovice 2005): „Od kluků to dneska bylo odpracované a hráli zodpovědně dozadu. K nule mi dneska pomohlo i štěstí, ale hlavní je výhra a to že máme tři důležité body.“

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz