HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
2 : 1 (0:1, 0:0, 0:2)
HC Tábor HC Tábor

Soupiska domácí

Bude brzy doplněno

Rozhodčí

Mgr. František Held – Bc. Roman Komínek
Henrich Kráľ

Soupiska hosté

Bude brzy doplněno

Vyloučení
Využití
V oslabení
Počet střel
Diváků 485
  • JOSEF URBANEC 17. minuta
    Branka hosté
  • FILIP MATĚJKA (Ladislav Rytnauer, Roman Čermák) 52. minuta
    Branka domácí
  • DAVID HORKÝ (Ladislav Rytnauer, Michal Kliment) 60. minuta
    Branka domácí

K utkání 22. kola druhé hokejové ligy dorazil do Moravských Budějovic tým HC Tábor. Kohouti byli do dnešního dne jediným týmem, který naši borci v soutěžním zápase nedokázali porazit. To už však po dnešním skvělém výkonu neplatí. Po většinu zápasu to byli právě borci v žihadláckém dresu, kdo udával tempo hry a i přesto, že nebylo k vidění mnoho gólů, tak všech 485 diváků odcházelo ze zápasu s tou správnou vánoční náladou, neboť kluci jim dali ten nejlepší možný vánoční dárek, kterým bylo vítězství 2:1.

Hráči Žihadel byli již od prvních vteřin aktivní a první střelu na bránu hostů zařídil již po 46 vteřinách hry Filip Matějka, ale Tomáš Klestil byl pozorný. O minutu později zkoušel pozornost gólmana hostí Lukáš Spurný, ale i tentokrát z toho branka nebyla. Na začátku 4 minuty dostali domácí výhodu přesilové hry, ale ta se bohužel vůbec nevyvedla a byla z ní pouze jedna šance pro Petra Krutiše, se kterou si hravě Tomáš Klestil poradil. Těsně po skončení přesilové hry se ještě ke střele dostal Roman Čermák, ale ani ten se z gólu neradoval. Na počátku 7 minuty poprvé zahrozili i hosté, kteří se dnes snažili hrát se zabezpečené obrany, ale jakmile dostali puk, byli hodně nebezpeční. Po úniku se do šance dostal Ondřej Kachyňa, ale jeho střela byla odražena za branku. Poté opět přebrali režii zápasu do rukou hráči Žihadel a začalo další dobývání brány Kohoutů. Postupně zkoušeli svými pokusy pozornost gólmana hostí Roman Mikeš, Martin Sobotka, David Horký a Peter Pucher. Především pak pokus Davida Horkého, který si objel bránu hostí a poté jen těsně minul jejich klec, diváky nadzvedl. V průběhu 12 minuty zahrozili opět i hosté, kteří se díky své rychlosti dostali do přečíslení 3 na 1, ale David Blažek netrefil bránu. V čase 16:22 však přišlo pro celý stadion nečekané zmrazení. Po nepřesné rozehrávce při útočném snažení Žihadel se k puku dostal Josef Urbanec, který v samostatném úniku nedal Janu Brožovi šanci – 0:1. I poté následovalo útočné snažení domácích, ale k vyrovnání do konce třetiny to nevedlo, a to ani přes velkou šanci Marcela Juráně, který se dostal do úniku ve vlastním oslabení. Do kabin po první třetině tak šli spokojeněji hosté.

I druhou třetinu zahájili domácí aktivněji a již po 48 vteřinách střílel v přesilové hře z kruhu Roman Mikeš. O pár vteřin se ke střele z prostoru mezi  kruhy dostal i Petr Krutiš, ale ani ten na gólmana hostí nevyzrál. Další velká šance domácích přišla v čase 22:35, kdy po střele Romana Čermáka dostali domácí ještě možnost dvou dorážek, ale ani ty se za brankovou čáru nedostaly. Z tohoto závaru byla alespoň další přesilová hra pro domácí, která však přinesla jen jednu větší šanci, kdy po vyražené střele Lukáše Spurného se k dorážce dostal Michal Kliment, ale ani ten neuspěl. Hosté zahrozili až na počátku 26 minuty, ale Jakub Matušík bránu domácích minul. Téměř v polovině druhé třetiny přišly pro domácí těžké chvíle. Během minuty se domácí dostali vinou dvou faulů do dvojnásobného oslabení, během něhož se musel Jan Brož hodně ohánět. Střeleckým pokusům hostí však zdatně odolával i za pomoci obětavého výkonu spoluhráčů a ve chvíli nejhorší mu krátce před koncem přesilové hry pomohla i tyč po střele Jakuba Matušíka. I po přesilové hře se hosté dostali do několika nebezpečných šancí, ale Jan Brož kryl jak střelecký pokus Jakuba Matušíka, dvojitý pokus Jana Březiny, tak i střely Radima Heřmana a Marka Dubny. V závěru třetiny se opět k útočným snahám dostali i domácí. Nejprve v 38 minutě vyzkoušel pozornost Tomáše Klestila Marek Lupač a o chvíli později i Filip Matějka. Chvíli před koncem ještě zahrozil Roman čermák, ale jeho střela z kruhu jen těsně minula odkrytý horní roh brány Kohoutů. Vzhledem k tomu, že ani jeden z týmů v druhé třetině neskóroval, odcházeli do kabin hosté stále s jednobrankovým vedením.

I třetí třetina se nesla spíše v duchu útočných snah hráčů Žihadel. Velice zajímavý pokus Ladislava Rytnauera z poloviny 42 minuty sice gólem neskončil, ale rozhodně nenechal nikoho z diváků v klidu. Na počátku 44 minuty pálil od modré Daniel Kabelka, který však klec hostí minul. Puk se však odrazil do rohu k Filipu Matějkovi, který pohotově z rohu vypálil dělovku na Tomáše Klestila a ten měl s jeho pokusem hodně práce. V čase 51:08 se dvojnásobné početní výhody dočkali i domácí borci, kterým nahrál další z faulů hostujícího kapitána Jakuba Matušíka. Domácí na nic nečekali a po několika rychlých přihrávkách dvojnásobné výhody už po 15 vteřinách využili. V čase 51:23 využil krásné nahrávky Ladislava Rytnauera pohotovou střelou švihem do horního rohu branky Filip Matějka - 1:1. I po zbytek přesilové hry byli domácí nebezpeční a v jednu chvíli došlo k velkému závaru před bránou Kohoutů, kdy puk poletoval brankovištěm sem a tam, ale nikdo jej nedokázal dopravit až za brankovou čáru. 55 až 57 minutu pak ovládli hráči hostí, kteří opakovaně atakovali bránu Jana Brože, ale ten byl pozorný. Několikrát si poradil s opakovanými pokusy Jakuba Matušíka a Kamila Černého. Konec třetí třetiny si opět pod taktovku vzali domácí, kteří se tlačili před bránu Kohoutů. Když už vše směřovalo k prodloužení, přišla chvíle Davida Horkého, který 3 vteřiny před koncem využil přesné nahrávky Ladislava Rytnauera – 2:1. Na toto se již reagovat nedalo a stadion tak bouřil radostí až do závěrečného hvizdu rozhodčích.

Po skvělém výkonu celého týmu podpořeného precizním výkonem Jana Brože tak dnes naši borci zničili i posledního soupeře, který jim letos chyběl v kolonce vítězství. Šňůra výher tak byla natažena již na 6 utkání. Další vítězný zářez mohou naši borci přidat již 30. 10. 2017, kdy v atraktivním utkání přivítáme hráče SKLH Žďár nad Sázavou. Takže Vás všechny tímto zveme. Nedřepte o svátcích doma. Vezměte mámu, tátu, dědu, strýce a další rodinné příslušníky či kamarády a všichni vyrazte podpořit naše Žihadla. S námi v zádech snad Plameny zase odjedou s 10 jako minule. Poslední zápas letošního roku si zaslouží tu nejtřaskavější atmosféru. Tak všichni na značkách a pojďme klukům poděkovat za jejich výkony.

Komentáře k zápasu:

Augustin Žák (trenér HC Moravské Budějovice 2005): „Dneska prostě od všech výborný výkon. Skvěle nám zachytal Honza Brož. Kluci bojovali. První třetina se mi sice moc nelíbila, ale od druhé jsme byli jasně lepším týmem. Kluci si dneska hrozně zasloužili vyhrát. Připomnělo mi to dnes první domácí zápas s Táborem. I tehdy jsme byli lepším týmem, ale nevyhrálo se. Dneska to ale zaslouženě skončilo dobře. Jsem rád, že v závěru jsme měli více sil a povedlo se vyhrát. Prostě skvělý výkon.“

Daniel Kabelka (HC Moravské Budějovice): „Dnes to byl těžký zápas. Je vždy těžké když se hraje na málo gólů. Moc jsme chtěli dneska vyhrát. Máme formu a chtěli jsme to potvrdit. Bojovali jsme a odměnou byl gól těsně před koncem. Gól pár vteřin před koncem je vždy skvělý, ale hlavní jsou tři body.“

 

1.třetina

2.třetina

3.třetina

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz