SKLH Žďár nad Sázavou SKLH Žďár nad Sázavou
7 : 1 (4:0, 1:1, 2:0)
HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005

Soupiska domácí

Sláma (Radosta) – Pleva (C), Hort, Lojek, Klodner, Poizl, Sedláček, Kolda – Beneš, Vítek, Pytlík, Kuřítko, Nagy, Jícha, Gregar, Stehlík, Kunstmüller (A), Krupka, Kovářů

Rozhodčí

Král V. – Vašíček
Král H.

Soupiska hosté

Brož (Čáp) – Čermák, Kabelka, Sobotka, Pelikán, Kliment, Peroutka, Pucher ml. – Pucher st. (C), Juráň, Matějka, Rytnauer (A), Krutiš, Horký, Lupač, Bulín J., Salák, Bulín P.

Vyloučení
Využití
V oslabení
Počet střel
Diváků 785
  • PETER BENEŠ (Luboš Kunstmüller) 9. minuta
    Branka domácí
  • MARTIN PLEVA (Peter Beneš, Martin Lojek) 16. minuta
    Branka domácí
  • JAROMÍR PYTLÍK (Lukáš Jícha, Martin Lojek) 17. minuta
    Branka domácí
  • DAVID VÍTEK (Jan Klodner, Peter Beneš) 19. minuta
    Branka domácí
  • DAVID HORKÝ (Martin Sobotka) 22. minuta
    Branka hosté
  • ONDŘEJ STEHLÍK (Lukáš Hort, Peter Beneš) 26. minuta
    Branka domácí
  • MARTIN GREGAR 43. minuta
    Branka domácí
  • PETER BENEŠ (Luboš Kunstmüller) 59. minuta
    Branka domácí

Ještě před startem samotného utkání byli oceněni zlatí medailisté z olympiády dětí a mládeže, které se před několika dny konaly v Pardubickém kraji. Naše město zde úspěšně reprezentovali hokejisté SKLH Václav MacekDavid Putz a Jakub Doležal. První dva jmenovaní byli členy zlatého hokejového týmu Vysočiny a Doležal přidal tři zlaté medaile v rychlobruslení.

Hned od začátku utkání se hrálo ve vysokém tempu a zejména hosté byli v prvních minutách velice nebezpeční. Ale domácí obrana v čele s gólmanem Slámou držela. Plamenům se postupně podařilo vyrovnat hru a na konci 9. minuty už se mohly radovat. Kunstmüllerovu střelu hostující Brož pouze vyrazil a univerzál Peter Beneš, který dnes nastoupil pro změnu v útoku, už neměl problém trefit odkrytou branku - 1:0. V 11. minutě měli žďárští hokejisté výhodu přesilové hry, ale i přes velký tlak a nebezpečné střely se skóre neměnilo. To ovšem již neplatilo v čase 15:24. Peter Beneš pronikl do útočného pásma, kde šikovně podržel puk a následně jej naservíroval zcela volnému Martinu Plevovi, který si najel mezi kruhy a s přehledem překonal Brože v budějovické brance - 2:0. O minutu a půl později už to bylo 3:0, krásnou přihrávku Lukáše Jíchy od pravého mantinelu zužitkoval Jaromír Pytlík, který z bezprostřední blízkosti přehodil hostujícího gólmana - 3:0. O další minutu později se hostující Peroutka, který byl celý zápas vlevo dole (rozuměj hrál na pozici levého obránce), neprojevil jako gentleman a byl vyloučen na 2+10 minut. A nabídnutou příležitost domácí hned po půlminutě dokázali využít. Odražený puk do hostující branky usměrnil David Vítek, přihrávali Jan Klodner a Peter Beneš - 4:0. Po první třetině tak do šaten odcházeli o mnoho spokojenější domácí.

Druhou třetinu rozehrávala hostující Žihadla v početní převaze. Tu sice nejdřív vynuloval svým vyloučení hostující matador Peter Pucher st., ale za malou chvíli šel na trestnou lavici i domácí Krupka. Na pár vteřin tak měli moravskobudějovičtí výhodu 4 proti 3, tu sice nevyužili, ale při hře s čtyřmi bruslaři na každé straně se hosté už radovali. Střela Sobotky propadla Slámovi pod rukou a David Horký doklepl volný puk do brány - 4:1. Jakékoliv myšlenky hostí na návrat do zápasu však domácí Plameny poměrně brzy rázně utnuly. V čase 23:12 byli hosté potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě, velkou šanci David Vítka sice Brož ještě zlikvidoval, ale jen pár vteřin po návratu hostujícího hráče na led se prosadil z dorážky Ondřej Stehlík, bod za nahrávku si připsali Lukáš Hort a opět Peter Beneš - 5:1. Plameny i nadále kontrolovaly hru a vytvářely si nebezpečné šance, ale hostující Brož už se v druhé třetině překonat nenechal.

Pokud měla hostující Žihadla nějaké myšlenky na zdramatizování zápasu, velmi rychle vzaly za své. Hned v 43. minutě zatloukl šestý hřebíček do jejich rakve po samostatné akci Martin Gregar - 6:1. Zdálo se, že zbytek utkání se bude už jen dohrávat, mimo několika vyloučení už příliš vzruchu na ledě nebylo, s tím se ale nehodlal spokojit nejproduktivnější hráč zápasu Peter Beneš. Ten se zřejmě rozhodl, že musí zastoupit svého skoro jmenovce a lídra kanadského bodování Plamenů Petra Štěpánka, který v dnešním zápase absentoval. V čase 58:22 tak skóre zápasu uzavřeli další krásnou akcí nahrávající Luboš Kunstmüller a právě Peter Beneš, který pohodlně zakončoval úplně osamocený z bezprostřední blízkosti - 7:1.

 

 

OHLASY PO UTKÁNÍ


Radovan Biegl (asistent trenéra SKLH Žďár nad Sázavou):

„Dá se říci, že ráz dnešního utkání určila první třetina, kdy jsme byli v útoku neskutečně produktivní a naopak soupeřovi se jeho šance proměnit nepodařilo. Musím klukům poděkovat za disciplinovaný výkon a pokud se Budějovice přece jen k něčemu dostaly, tak nás vzadu výborně podržel Jirka Sláma. Výsledek dnešního utkání nám v podstatě dává jistotu druhého místa."

Augustín Žák (trenér HC Moravské Budějovice 2005):

„První třetinu jsme prostě nezvládli, udělali jsme tři čtyři osobní chyby. Někteří naši hráči, především ti mladší udělali velké chyby v obraně a za stavu 0:4 už tady ve Žďáře nemůžeme vyhrát. To si myslím, že rozhodlo. Pak jsme chtěli ještě trochu bojovat, ale už jsme jen dostávali góly. Já si myslím, že se nám zápas nevyvedl. Dnes jsme nehráli dobře a soupeři byli lepší a já jim gratuluji."

 

Zdroj: www.hokejzr.c

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz