HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
2 : 5 (1:1, 0:3, 1:1)
SC Kolín SC Kolín

Soupiska domácí

Brož (Čáp) – Čermák, Kabelka, Pelikán, Kliment, Peroutka, Sobotka – Pucher, Juráň, Matějka, Rytnauer, Krutiš, Horký, J. Bulín, Salák, P. Bulín.

Rozhodčí

Ing. Rudolf Volf – Bohuslav Maloušek
Ing. Martin Maťašovský

Soupiska hosté

Sejpal (Martínek) – Pýcha,Březina, Hlaveš, Hanzl, Barták, Voženílek, Havelka, Sladký – Malý, Zumr, Panna, Semirád, Morkes, Kysela, Němec, Prokop, Kozák, Pilný, Netušil,Kadlec.

Vyloučení 8:8
Využití 2:1
V oslabení
Počet střel
Diváků 550
  • PETR KRUTIŠ (Ladislav Rytnauer, Jiří Peroutka) 3. minuta
    Branka domácí
  • MAREK VOŽENÍLEK (Josef Malý, Ondřej Panna.) 9. minuta
    Branka hosté
  • MAREK VOŽENÍLEK (Marek Březina, Petr Pýcha) 23. minuta
    Branka hosté
  • LUBOŠ KOZÁK (Petr Pícha, Jakub Semirád) 32. minuta
    Branka hosté
  • MAREK NĚMEC (Jiří Kysela) 35. minuta
    Branka hosté
  • JIŘÍ PEROUTKA (Petr Krutiš, Ladislav Rytnauer) 58. minuta
    Branka domácí
  • JOSEF MALÝ (Luboš Kozák) 60. minuta
    Branka hosté

2. liga pomalu spěje ke konci základní části a k utkání 34. kola dorazili na led Žihadel sousedi v tabulce Kozlové z Kolína. Domácí však utkání nezvládli a Kozlové si tak připsali po výhře 5:2 důležité 3 body v přímém boji o třetí místo v tabulce skupiny střed a dostali se tak na třetí místo právě před hráče Moravských Budějovic. Na utkání si i za hustého sněžení našlo cestu 550 diváků, ale spokojeněji rozhodně odcházela malá skupinka fanoušků z Kolína.

První třetinu začali aktivněji domácí hráči a již po necelé minutě hry se ke střeleckému pokusu dostal Marcel Juráň, který z prostoru mezi kruhy trefil jen gólmana hostí a následná dorážka skončila na tyči klece hostí. V čase 1:05 dostali domácí možnost přesilové hry, kterou v čase 2:14 využil pohotovou střelou Petr Krutiš1:0. I po proměněné přesilové hře to byli domácí, kteří udávali tempo hry. V čase 3:06 zkoušel štěstí z kruhu Filip Matějka, ale jeho střela šla mimo bránu. O půl minuty později střílel Jiří Peroutka, ale jeho pokus lapil Martin Sejpal. V čase 5:26 se před bránu hostí prokličkoval Patrik Bulín, ale sám před gólmanem hostí neuspěl. V čase 6:43 se dočkali své první šance i hosté, ale střelu Luboše Kozáka bez problémů zkrotil Jan Brož. Jen o necelou minutu došlo k velkému závaru před bránou Žihadel a Jan Brož si poradil se střelou z klubka hráčů i následnou dorážkou. V čase 7:56 se k pěkné střele z kruhu dostal Jan Bulín, ale ani on Martina Sejpala nepřekonal. V čase 8:16 se dočkali i fandové Kozlů. Hráči Kolína se dostali do rychlého protiútoku a Marek Voženílek usměrnil do poodkryté klece přesnou přihrávku spoluhráčů – 1:1. Hra se i nadále nesla v poměrně rychlém tempu a k vidění byly šance na obou stranách. V čase 10:37 neuspěl z prostoru mezi kruhy Filip Matějka. Na druhé straně si Jan Brož postupně poradil s pokusem Petra Pýchy od modré a později s pokusem Jiřího Kysely. Do nádherné šance se dostali v čase 13:53 i domácí, kdy Ladislav Rytnauer našel z rohu kluziště přesnou přihrávkou najíždějícího Michala Klimenta, který však pohotovou střelou gólmana hostí nepřekonal. Další velká šance domácích přišla v čase 15:12. Roman Čermák vyslal tvrdou střelu od modré a Martin Sejpal jen koncem betonu dokázal vyrazit puk, který téměř neviděl. Jen o pár vteřin střílel z prostoru mezi kruhy Patrik Bulín a puk vyražený před bránu dorážel Jan Salák, ale ani on neuspěl. Po následném protiútoku musel Jan Brož střelit několika střeleckým pokusům hostů, ale skóre se neměnilo. Půl minuty před koncem ještě Jiří Peroutka od modré šikovně nahodil před bránu hostí, ale nikomu z dotírajících spoluhráčů se před bránou jeho nahození nepodařilo nasměrovat do sítě. Po vcelku vyrovnané třetině, kde byli domácí mírně lepším týmem, tedy odcházeli hráči do kabin za vyrovnaného stavu.

Do druhé třetiny vstoupili hosté bojovněji a již po 20 vteřinách se po chybné rozehrávce domácích dostal ke střele Ondřej Panna a Jan Brož se musel hodně ohánět, aby zabránil gólu. Jen o chvíli později si poradil i s pokusem Jana Hanzla. V čase 21:41 dostali možnost přesilové hry i Kozlové a již po 20 vteřinách trestali z hole Marka Voženílka1:2. Domácí se snažili rychle vyrovnat a málem se jim to podařilo po šanci Ladislava Rytnauera, který se v čase 23:40 dostal až sám před gólmana hostí, ale ten jeho pokus kryl. O půl minuty později dostali domácí možnost další přesilové hry, ale z té byl jen jeden neúspěšný střelecký pokus Filipa Matějky a po necelé minutě se stav hráčů na ledě srovnal po vyloučení Daniela Kabelky. Následovala delší pasáž, kdy se hrálo na obě strany bez větších šancí či střeleckých pokusů. Až v čase 29:25 došlo k velkému závaru před bránou Kozlů, kde se domácí snažili protlačit puk za brankovou čáru. Byla z toho však jen hromadná šarvátka, po které zamířilo na trestnou lavici hned 7 hráčů, a to 3 domácí a 4 hráči hostů. Domácí však nabídnuté přesilové hry využít nedokázali a naopak do velké šance se protlačil hostující Dominik Zumr, ale Jan Brože nepřekonal. To v čase 31:37 se již hosté mohli radovat, neboť Luboš Kozák nedal Janu Brožovi šanci – 1:3. Domácí poté mírně přidali v aktivitě a v čase 34:01 se do velké šance dostal David Horký, který však ani na několikrát Martina Sejpala neprostřelil. Jen o deset vteřin později se hosté radovali znovu. Z protiútoku totiž uspěl přesnou střelou Marek Němec1:4. Následovalo opět několik střeleckých pokusů na obou stranách hřiště. Nejprve od modré střílel Petr Morkes, poté zkoušel z těžkého úhlu překvapit David Horký a opět na druhé straně střílel Dominik Zumr. V závěru třetiny dostali domácí možnost dvojnásobné přesilové hry, ve které se těsně před koncem dostal ke dvěma střelám Ladislav Rytnauer, ale ani on neuspěl. Ve druhé třetině hosté přidali a hlavně byli ve svých šancích produktivnější a tak odcházeli po druhé třetině se zaslouženým náskokem tří branek.

Třetí třetinu ještě domácí zahájili přesilovou hrou 5 na 3, ale ta po 4 vteřinách skončila a ve zbytku klasické přesilovky se již dostali pouze k jedné střele z hole Romana Čermáka, ale ta byla tečována mimo hřiště. Krátce poté, co se domácím vrátil i druhý vyloučený hráč se dostal sám před gólmana hostí David Horký, ale ani on neuspěl. Na konci 43 minuty si Jan Brož poradil s nepříjemnou střelou Lukáše Havelky od modré. Poté se až do konce 52 minuty hrálo na obě strany bez nebezpečnější střely. Až v závěru 52 minuty se do samostatného úniku prodral Petr Morkes, ale Jan Brož jej skóre měnit nenechal. Ihned z následného protiútoku se skákavá střela dostala k osamocenému Davidu Horkému, který stál vedle brány hostí, ale skákavý puk se mu dostal pod nohy a než jej stačil zpracovat, zasáhly hole domácích beků. V čase 55:38 se do úniku 2 na 1 dostali Kozlové, ale Josef Malý pálil mimo. O minutu později byl v zajímavé šanci Petr Morkes, ale ani on neuspěl. O pár vteřin později dostali domácí další možnost přesilové hry, kterou přesnou střelou od modré již po minutě využil Jiří Peroutka2:4. Na začátku 59 minuty došlo k další šarvátce, kdy si to v menší pěstní výměně rozdali David Horký a Marek Voženílek. V čase 58:40 si domácí vzali oddechový čas a poté zkusili hru bez brankáře, která však ke snížení náskoku hostí nevedla a naopak kapitán hostí Josef Malý střelou do prázdné brány pečetil v čase 59:48 skóre hry – 2:5.

Domácí tak po slibně rozehrané první třetině nestačili v důležitém boji o třetí místo Kozlům z Kolína a svému soupeři se museli sklonit po prohře 2:5 a prozatím jim museli přenechat 3. místo v tabulce. Poslední dvě kola tak budou ještě zajímavá. K dalšímu utkání vyráží naši borci již za týden, kdy se v sobotu 17.2.2018 představí na ledě hokejistů z Nymburka. Základní část pak uzavřou hráči Žihadel domácím utkáním ve středu 28.2.2018 od 18:00 hodin proti Ledním medvědům z Pelhřimova. Takže všichni na značkách. Každý hlas bude důležitý, neboť boj o třetí místo v tabulce nekončí.

Komentáře k zápasu:

Augustin Žák (trenér HC Moravské Budějovice 2005):První třetinu jsme hráli vcelku dobře, ale neproměňovali jsme šance. Zbytek utkání již byl špatný. Hodně mě zklamalo, že mladí kluci dělali tolik chyb. Nelze jim upřít snahu, ale někteří vůbec neplnili taktické pokyny hlavně ve hře dozadu. Mrzí to pak o to více, když starší hráči makají na doraz a tím se jejich snaha kazí. Mít dnes více hráčů, tak některé nechám sedět, ale nechci jmenovat, hráči kterých se to týká, to vědí. Dnes rozhodlo neproměňování šancí a množství našich chyb. Jediné co dnes bylo v zápase dobré, byli fanoušci. A to nejen dnes, ale po celou sezonu. Před těmi smekám. Jsou nejlepší v lize. Podporují nás za každých okolností“

Patrik Bulín (HC Moravské Budějovice 2005): „Myslím, že jsme utkání začali dobře, ale neproměňovali jsme šance. Dopředu jsme hráli dobře, ale ve hře dozadu tam bylo mnoho chyb. To asi rozhodlo. Chyběl nám i dostatečný důraz v prostoru před brankami.“

Sestřih utkání

Autor: Vladimír Čábel

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz