HC Tábor HC Tábor
1 : 3 (0:2, 1:0, 0:1)
HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005

Soupiska domácí

Klestil (Novák) – Havran, Pípal, Kachyňa, Černý, Duben, Dvořák, Raiterman – Březina, Doktor, Blažek, Heřman, Severa, Seidl, Šulek, Kadilák, Pastyřík, Pechánek.

Rozhodčí

Stanislav Mertl
Josef Mertl
Jan Oudes

Soupiska hosté

Brož (Čáp) – Čermák, Wasserbauer, Kliment, Sobotka, Pelikán, Peroutka, Pucher ml. – Pucher st., Juráň, Matějka, Rytnauer, Horký, Krutiš, Lupač, Bulín Jan, Salák, Bulín Patrik, Kabelka.

Vyloučení 3:7
Využití 1:0
V oslabení
Počet střel
Diváků 1164
  • JAN SALÁK (Marek LUpač) 4. minuta
    Branka hosté
  • DAVID HORKÝ (Ladislav Rytnauer, Daniel Kabelka) 10. minuta
    Branka hosté
  • JAN BŘEZINA (Jakub Doktor, Martin Havran) 31. minuta
    Branka domácí
  • FILIP MATĚJKA (Daniel Kabelka) 59. minuta
    Branka hosté

První třetina pondělního utkání měla jasně čitelný průběh. Na straně táborského týmu viděli diváci enormní úsilí, tentokrát i velké množství střel a několik šancí, ale také zcela nepochopitelné chyby v obranném pásmu. Ze sedmnácti pokusů směřujících na branku budějovického Brože vzešla hrozivě vyhlížející nula. Naproti tomu hosté z jihu Moravy působili podstatně rozvážnějším dojmem, ale když už se jim naskytla příležitost, prokazovali v útočné třetině velkou kvalitu a sílu. Na rozdíl od domácího celku navíc přetavili dva ze svých střeleckých pokusů v gólový úspěch. Už ve 4. minutě zapadla k tyči Klestilovy klece Salákem tečovaná střela z mezikruží a na začátku 10. minuty proměnil druhou tutovku soupeře v jediném střídání Horký0:2. Hokejisté z Moravských Budějovic si během úvodní části hry vytvořili ještě další vyložené šance, ale buď měli vychýlenou mušku, nebo brilantně zasáhl Klestil.

Prostřední dějství dokonale ilustrovalo bolestnou současnost táborského mužstva. Jeho hráči měli po celých dvacet minut místy i výraznou optickou převahu a na Brožovu branku vyslali 20 projektilů, ale jen jediný z nich skončil na správném místě určení. S příchodem druhé poloviny utkání se o to nádhernou přesilovkovou ranou postaral Březina a vykřesal pro Kohouty naději na výsledkový zvrat – 1:2. Navzdory další úmorné dřině tím byl ale truchlivý brankový účet táborské družiny vyčerpán.  Hlavní postavou tohoto příběhu se stal bezchybně chytající jihlavský brankář ve službách Moravských Budějovic Brož. Jeho spoluhráči se v průběhu druhé části hry dostali k devíti střelám, ale minimálně při dvou z nich táborským hráčům i divákům pořádně zatrnulo.

Do poslední periody vstupoval celek Tábora s odhodláním přečkat zbytek oslabení z konce druhé třetiny a znovu se pustit do dobývání budějovické svatyně. Tento plán ovšem přibrzdily dva nedovolené prohřešky Blažka a Severy při napadání soupeřovy rozehrávky. V obou případech se Táborští oslabení ubránili, ale ke stejně mohutné ofenzívě jako v předchozí dvacetiminutovce už se nenadechli. V 53. minutě je výrazně podržel Klestil při tutovce Matějky a po tomto momentu se přece jen určitý mírný nápor Jihočechů dostavil, ale postrádal jakýkoliv efekt. V 57. minutě jim nabídl slibnou šanci na vyrovnání Wasserbauer, když vyhodil puk nad plexisklo, ale domácí se v početní výhodě neprosadili. V čase 58:16 sáhla táborská střídačka ke hře bez brankáře, která však skončila trefou hostujícího Matějky do opuštěné klece Kohoutů - 1:3. To znamenalo jediné – táborský soubor bude už ve středu na soupeřově ledě odvracet konec letošní druholigové sezony.

 

Zdroj: www.hctabor.com

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz