HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005
1 : 5 (0:1, 1:1, 0:3)
SKLH Žďár nad Sázavou SKLH Žďár nad Sázavou

Soupiska domácí

Čáp (Vejvoda) – Trnka, Pelikán, Kadela, Wasserbauer, Peroutka, Kabelka, Kliment, Sobotka – Matějka, Lupač, Juráň, Horký, Mikeš (A). Pucher (C), Hačecký, Rytnauer (A), Čejka, Bulín, Říčka, Krutiš.

Rozhodčí

Mgr. Michal Maršálek – Ing. Robin Horký
Bc. Jiří Roupec

Soupiska hosté

Sláma (Kulich) – Kolda, Koželuh, Lojek, Pleva (C), Peslar, Kališ – Tlačil, Gregar, Kovářů, Prokš, Kunstmüller (A), Bureš, Krupka (A), Jícha, Hasoň, Franěk, Stehlík, Vlček. Trenér: Michal Konečný.

Vyloučení 3:6
Využití -
V oslabení
Počet střel
Diváků 439
  • TOMÁŠ FRANEK (Jakub Peslar) 8. minuta
    Branka hosté
  • PETR KRUTIŠ (Ladislav Rytnauer) 24. minuta
    Branka domácí
  • TOMÁŠ FRANEK (Luboš Kunstmüller) 29. minuta
    Branka hosté
  • MARTIN GREGAR (Jiří Kališ) 45. minuta
    Branka hosté
  • TOMÁŠ FRANEK 48. minuta
    Branka hosté
  • ONDŘEJ STEHLÍK (Marek Prokš, Ondřej Kovářů) 57. minuta
    Branka hosté

K třetímu soutěžnímu utkání letošní sezony nastoupili hráči Žihadel na domácím ledě proti dosavadnímu lídrovi skupiny, tedy Žďáru nad Sázavou. Domácí si chtěli připsat první body v sezoně a zlomit tak špatný vstup do sezony, bohužel čekání dále trvá. Plameny byly nad naše síly. Zápas se nesl v duchu jednoho velkého příchodu a bohužel i velkého odchodu. V zápase se na led v dresu Žihadel vrátil miláček publika Filip Matějka. Po zápase však kapitán Peter Pucher oznámil, že ukončuje svoji bohatou kariéru, což bude do dalších bojů velké oslabení. PETERE DĚKUJEME A PŘEJEME HODNĚ ŠTĚSTÍ!!!!!

Samotný zápas začal velmi opatrně na obou stranách a ani jeden z týmů se nikam netlačil. První zajímavější akce zápasu přišla až v polovině 5 minuty, kdy David Horký díky aktivní hře obral za brankou hostí jejich gólmana o puk, ale zpoza brány již neměl čas jej dotlačit do sítě. Na další ohrožení brány si fanoušci museli počkat až do poloviny 7 minuty, kdy Aleš Trnka pálil v přesilové hře, ale gólman Plamenů byl na místě. Šok přišel v čase 7:07, kdy udeřili hráči Žďáru, a to ze své první vážnější akce. Jakub Peslar našel svojí přihrávkou Tomáše Franka, který pohotovou střelou prostřelil Jan Čápa – 0:1. Vstřelený gól přinesl mírné oživení do té doby jinak nudného utkání. Během krátké chvíle bylo k vidění několik šancí na obou stranách a oba gólmani si připsali důležité zákroky. Bohužel postupem času se hra opět měnila ve vyčkávání obou stran na chybu soupeře a k vidění bylo pouze několik ojedinělých a ne zrovna nebezpečných střeleckých pokusů. Jan Čáp si postupně poradil se střeleckými pokusy Martina Plevy, Jiřího Kališe i Ondřeje Stehlíka. Na druhé straně na Jiřího Slámu nevyzrál Roman Mikeš ani Marcel Juráň. Po první třtině tak odcházeli spokojenější hráči Plamenů.

Do druhé třetiny vstoupil na straně Žihadel zcela jiný tým. Hráči se aktivně tlačili dopředu a bojovali o každý puk. Zásluhou toho byly střelecké pokusy Petra Krutiše a Romana Kadely, které skončily jen těsně mimo bránu. Velkou chvíli si v čase 22:46 připsal i Jan Čáp, který si poradil s unikajícím Markem Prokšem a při následné střele Ondřeje Stehlíka mu pomohla i tyč. Zvýšená aktivita nakonec přinesla i vyrovnání, kdy v čase 23:24 posunul Ladislav Rytnauer puk na Petra Krutiše, který nedal gólmanovi hostí šanci zareagovat -1:1. Domácí byli i nadále aktivnějším týmem a necelou minutu po vyrovnávacím gólu pálil jen těsně nad Roman Mikeš. V 27 minutě pálil v přesilové hře Peter Pucher, ale jeho pokus zastavila maska Jiřího Slámy. V čase 28:30 vystřelil ihned po vhazování Tomáš Franek a bylo to – 1:2. Krátce po druhém gólu Plamenů dostali hráči hostí výhodu přesilové hry a Jan Čáp se musel v bráně otáčet. Velké štěstí měl v polovině 31 minuty, kdy puk proletěl skrze brankoviště, kde se po něm již natahoval Martin Lojek, ale naštěstí na puk nedosáhl. O minutu později pálil na druhé straně Jakub Čejka, ale Jiří Sláma byl připraven. Další velká chvíle gólmana Žihadel přišla v čase 34:35, kdy sebral jistý gól Lukáši Jíchovi. V závěru druhé třetiny dostali hráči Žihadel výhodu přesilové hry, kdy na počátku 40. minuty střílel Jiří Peroutka a po jeho střele chvíli poskakoval puk před brankovištěm, ale nikdo v černém se k němu nedostal. I přes zlepšený výkon tedy po druhé třetiny platil pro domácí nepříznivý stav 1:2.

Třetí třetina se v podání hráčů Žihadel zase vrátila do tempa první třetiny a trest za to přišel v čase 44:23, kdy Martin Gregar prostřelil Jana Čápa – 1:3. Krátce po třetím gólu hostí dostali domácí borci možnost přesilové hry, ale ta se jim opět nepodařila a gólmana Plamenů ohrozil za dobu její trvání jen jednou Roman Mikeš. Další úder z hole Plamenů přišel v čase 47:10, kdy přesnou střelou završil hattrick Tomáš Franek1:4. V polovině třetí třetiny dostali domácí opět možnost krátké přesilové hry, ale ani Roman Mikeš, Jiří Peroutka ani Tomáš Pelikán nebyli svými pokusy úspěšní. Snaha domácích o vyrovnání byla nalomena v čase 56:51, kdy zakončoval Ondřej Stehlík1:5. Po pátém gólu si hráči Žďáru začali své vedení hlídat a pozornou hrou domácí k ničemu moc nepouštěli. Až v samotném závěru zápasu se do šance dostal Marcel Juráň, ale jeho střele stála v cestě tyč.

Ani napotřetí se tedy Žihadla bodů nedočkala. Dnes zcela zaslouženě vyhráli hráči Plamenů, kteří nám ukázali lekci produktivity. Doufejme, že špatný vstup do sezony bude brzo prolomen a Žihadla naberou správný směr. Pomoci jim v tom můžeme i my. Další domácí pokus o získání prvních bodů bude v sobotu 29.9.2018, kdy dojede tým HC David Servis České Budějovice. Doufejme však, že první body budou připsány již ve středečním utkání, kdy zajíždí Moravské Budějovice na led Kohoutů z Tábora.

Komentáře k zápasu:

Augustin Žák (trenér HC Moravské Budějovice 2005): „Dnes jsme hráli dvě třetiny relativně dobře, ale nedali jsme góly a pak jsme docela lacino inkasovali. Je to pořád stejné, dostáváme hodně gólů a málo dáváme, takže to je celá věda.“

Peter Pucher (kapitán HC Moravské Budějovice 2005): „Bohužel tápeme v koncovce, pak uděláme chybu a soupeř nás hned potrestá. Není to ono. V útoku se strašně trápíme. Skóruje jen jedna pětka a to je hrozně málo. Já věřím, že poctivou prací se k tomu dopracujeme, teda kluci dopracují, já už končím. Věřím ale tomu, že to klukům půjde a góly a vítězství přijdou.“

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz