Kotlina vyloupena, Žihadla vedou ve finále 1:0

BK Havlíčkův Brod BK Havlíčkův Brod
3 : 6 (1:1, 2:3, 0:2)
HC Moravské Budějovice 2005 HC Moravské Budějovice 2005

Soupiska domácí

Novák (30. Marek) – Semrád, Nepokoj, Kulhánek, Vala, Šmíd, Vacík, Dudycha – Přidal, Třetina (C), Michálek – Voříšek (A) , Milfait (A), Matušík – Chlubna, Kozlík, Kuchta – Beneš, Ludvík, Cachnín – Tecl

Rozhodčí

František Held
Filip Vrba – Henrich Kráľ
Jan Vašíček

Soupiska hosté

Groh (Vacek) – Trnka, Pelikán, Kadela, Furch, Peroutka (C), Kabelka, Kliment, Pospíchal – Matějka, Lupač, Juáň, Horký, Mlynář, Mikeš (A), Hačecký, Rytnauer (A), Čejka, Ferda, Heinrich, Krutiš

Vyloučení 3:4
Využití 2:0
V oslabení 0:0
Počet střel 36:31
Diváků 1615
  • Jakub Matušík (Kryštof Kulhánek, Jan Milfait) 6. minuta
    Branka domácí
  • Ladislav Rytnauer (David Horký, Petr Krutiš) 16. minuta
    Branka hosté
  • Kryštof Kulhánek (Jakub Matušík, Tomáš Smerád) 21. minuta
    Branka domácí
  • Aleš Heinrich (Roman Mikeš, Tomáš Pelikán) 23. minuta
    Branka hosté
  • Marcel Juráň (Michal Furch, Aleš Heinrich) 28. minuta
    Branka hosté
  • Ladislav Pospíchal (Roman Mikeš) 30. minuta
    Branka hosté
  • Luboš Voříšek (Miroslav Třetina, Jakub Matušík) 36. minuta
    Branka domácí
  • David Horký (Tomáš Mlynář, Petr Krutiš) 47. minuta
    Branka hosté
  • Aleš Heinrich (Ladislav Rytnauer) 59. minuta
    Branka hosté

První finálové utkání odehráli havlíčkobrodští hokejisté v Kotlině. Na svém ledě přivítali regionálního soupeře z Moravských Budějovic. Bruslaři v utkání dvakrát vedli, ale zlomový moment celého utkání přišel ve druhé třetině. V ní dokázali hosté otočit nepříznivý stav během devíti minut. Havlíčkův Brod sice snížil, ale Žihadla si své vítězství pohlídala.

První velkou šanci měly Moravské Budějovice a to z hole Ferdy. Hostující útočník našel připraveného Nováka. Havlíčkův Brod mohl udeřit zásluhou Michálka, ale stejně jako v prvním případě byl úspěšnější maskovaný muž. V šesté minutě byla Kotlina ve varu. Kulhánek vybojoval puk pro Jakuba Matušíka. Domácí forvard předvedl přehled ve hře a chladnokrevné zakončení, když bekhendem rozvlnil síť. Hostující tým mohl vyrovnat poměrně brzo, ale Čejkovi v poslední chvíli přeskočil kotouč hokejku. Moravské Budějovice potom hrály přesilovou hru, ve které musel zasahovat maskovaný muž Havlíčkova Brodu. Novák si i přes clonu hráčů našel hrací předmět od modré čáry. Čtyři minuty před koncem první části svítil v Kotlině na tabuli vyrovnaný stav, když hosté potrestali chybu domácí defenzivy. Horký vybídl ke skórování Ladislava Rytnauera, jenž trefil bez problému poloprázdnou branku.

Začátek prostřední části lépe vyšel havlíčkobrodským hokejistům. Matušík našel v přesilové hře před brankou Groha Kryštofa Kulhánka a ten překonal přemisťujícího se gólmana. Moravské Budějovice brzy odpověděly. Mikeš vybídl ke skórování Aleše Heindricha, který pověsil puk nad levé rameno Nováka. Hrál se útočný hokej na obou stranách, ovšem efektivitu v koncovce měli lepší hosté. Ve 28. minutě doklepl Furchovu střelu do sítě Marcel Juráň. Moravské Budějovice přidaly čtvrtý gól přesně v polovině utkání. Mikeš vybídl Ladislava Pospíchala, který z první uklidil kotouč za přesouvajícího se Nováka. Havlíčkův Brod snížil ve 36. minutě, a to v přesilové hře. Třetina předložil puk na Luboše Voříška, jenž trefil odkrytou branku hostů. Několik sekund před koncem měl vyrovnávající gól na holi Matušík, ten ale nechal zaskvět Groha, jenž zastavil kotouč před brankovou čárou.

Třetí třetinu začali domácí hokejisté s pukem na holích, ale na Groha si nepřišli. Moravské Budějovice zaměstnaly několikrát brankáře Marka, ale i on dokázal čelit útočným atakům na svoji branku. Hosté přidali pátý gól ve 47. minutě. Mlynář nahrál na Davida Horkého, který prostřelil přesouvajícího se gólmana Havlíčkova Brodu. Oba týmy si potom vyzkoušely hru ve čtyřech bruslařích v poli, jenže ani jeden z hráčů nedokázal využít většího prostoru na ledě. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby mohl vykřesat jiskřičku naděje Kuchta, ale klička na Groha mu nevyšla. Gólový účet utkání uzavřeli hosté, když Rytnauer oslovil Aleše Heinricha, jenž dostal puk nad Markův beton.

Richard Cachnín (BK Havlíčkův Brod): Každá porážka mrzí, ale byl to první finálový zápas. Dokázali jsme dát rychlý druhý gól, ale Moravské Budějovice našly bleskovou odpověď. Nedokázali jsme si pokrýt střední pásmo a soupeř byl na koni. Potom přidal další branku, my jsme do konce druhý části vstřelili kontaktní gól. Rozhodující pro celé utkání byla situace na konci druhé periody, kdy jsme nedali stoprocentní šanci. Na začátku třetí třetiny jsme chtěli být aktivní, když jsme se tlačili do útoku. Vynikající gólman hostů byl lepší než naši střelci.

Zdenek Stojánek (předseda klubu HC Moravské Budějovice 2005): Po dlouhé době jsme se střetli s Havlíčkovým Brodem, když si každý odehrál svoji část play off. Jsme spokojeni s výkonem a za první bod v sérii. Dokázali jsme vyhrát na kluzišti našeho regionálního rivala.

Finále play-off skupiny Sever + Střed

Sokolov – Vrchlabí     4:1 (stav série 1:0)

Zdroj: www.bkhb.cz

 

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz