"Mrzí mě, že jsem to s klukama nemohl dotáhnout až do konce," říká D. Vacek

Za superfinálovou sérií proti Sokolovu se ohlíží její hrdina a zároveň smolař David Vacek.


Davide, sezona skončila. Jak ji z pohledu týmového i z pohledu svého hodnotíš?

Z týmového výkonu ji hodnotím velice kladně, 2.místo je parádní úspěch. Osobně si myslím, že jsme Sokolov ve finále mohli ještě hodně potrápit, třeba i všechny překvapit! Náš tým tu sílu měl. Škoda, že tohle už se nedozvíme. A z mého osobního pohledu to byla těžká sezóna, nezačala pro mě úplně dobře. Nějak se tam popletly registrace mezi MB a Telči a já první měsíc soutěže nemohl nastoupit za MB. Je to škoda, celé léto jsem se pravidelně připravoval, ale bohužel to bylo, jak to bylo. Poté jsem dostal šanci do zápasu až když musel jet Pavel Jekel hrát za Třebíč. Bylo to proti H. Brodu a Hodonínu, oba zápasy jsme naštěstí vyhráli, měl jsem z toho radost. Poté jsme se dozvěděli, že Pavel v MB konči, protože si ho stáhla Kometa jako třetího brankáře do bojů v play-off. Tak jsem ucítil trošku šanci, ale vedení si za Pavla sehnalo Dominika. Byl jsem trošku zklamaný, ale musím říct, že Dominik odchytal všechny zápasy play-off famózně.

Samozřejmě se musíme vrátit k závěru série se Sokolovem. Ty jsi nakonec v pátém zápase nemohl chytat, kdy jsi se to dozvěděl a jak ti to bylo zdůvodněno?

Dozvěděl jsem se to cca 20 min do rozbruslení, když už sem se chtěl jít oblékat do výzbroje. Bylo to nepříjemné opravdu sem se na zápas těšil a doufal, že ten den srovnáme sérii na 2:2. Ptal jsem se p. Žáka, jestli si ze mě nedělají srandu, protože on je trošku srandista. Ale řekl mi, že si srandu nedělají, že byli všechny 3 zápasy kontumované kvůli tomu, že jsem nastoupil po 15.12. v Krajské lize za Telč. Přišlo mi to vtipné, říkal jsem si, že to není možné, vždyť je to nižší soutěž, a já tam chodil hlavně kvůli tomu, abych v MB neseděl na střídačce jako náhradník a mohl se připravit na svou případnou šanci ve 2.lize. Opravdu bych neřekl půl slova, když bych šel z vyšší soutěže do nižší, ale tohle nechápu.

Jak jsi to utkání pak prožíval? Byl jsi na tribuně mezi fanoušky, ale asi se ti na zápas moc dobře nedívalo…

Klukům jsem moc fandil, ale když vám tohle někdo oznámí chvíli před zápasem zkuste si sami představit, jak by vám bylo. Ano, šel jsem mezi fanoušky, přišlo mi to vůči nim fér, fandili nám suprově celou sezónu, tak jsem je v tom chtěl také podpořit.

Pravidla jsou samozřejmě pro všechny stejná. Na druhou stranu kvůli jednomu odchytanému souboji po 15. prosinci v Krajské lize v podstatě kontumovat celou sérii… Chtěl bys k tomu něco říct?

Určitě bych se k tomu rád vyjádřil i když vím, že nám už to nepomůže. Za Krajskou ligu hraje hodně hráčů, spoustu z nich je i o dost mladší než já a někteří z nich jsou velice šikovní. Někteří třeba i čekají na stejnou šanci jako jsem měl já a myslím si, že právě tito mladí hráči by měli mít podporu v tom se posouvat dopředu, ať jde o jakýkoliv zápas o ligu výš. Ty kluky to může jen a jen posunout dopředu a třeba jim to i nastartovat kariéru. Myslím si, že tohle by Český svaz ledního hokeje neměl zakazovat. Opravdu tam hrají mladí hráči, ale jak se mají z této soutěže dostat výš a sportovně růst?

Ty jsi Superfinále bral jako velkou možnost ukázat se, a hlavně první a třetí zápas se ti hodně povedly, takže z osobního pohledu určitě můžeš být spokojený, že?

Ano, je to pravda, bral jsem to, jakou velkou šanci, říkal jsem si, že konečně můžu všem ukázat, že na to mám. První zápas jsme dostali třetí gól poslední 2 minuty do konce utkání, uteklo nám to dá se říct o fous. Druhý zápas se nám moc nevydařil, ale třetí jsme vyhráli. Byly to super zápasy se super fanouškovskou kulisou. Se svými výkony jsem byl v celku spokojen, jen mě mrzí, že jsem to s klukama nemohl dotáhnout až do konce.

Byl to asi velký rozdíl chytat většinu sezony Krajskou ligu a pak nastoupit v podstatě proti prvoligovému Sokolovu, že? V čem to bylo nejtěžší?

Ano musím říct, že to rozdíl byl. První zápas jsem byl hodně zavřený myslel jsem si, že už mi vypadnou oči z důlků, když nás ve druhé třetině zavřeli u nás v pásmu. Rozdíl byl jednoznačně v rychlosti celé hry a v rychlosti velmi přesných přihrávek.

Jak jsi se na Superfinále připravoval? Měl jsi nějaké svoje rituály?

Na Superfinále jsem se připravoval každý den od rána. Šel jsem si zajezdit na kole a hodit se do pohody. Pak už se jen před zápasem opravdu dobře rozcvičit a zahřát, a vlétnout do zápasu.

Ty samozřejmě máš komě hokeje i civilní zaměstnání, zároveň jsi odchodil celou letní přípravu, dojížděl jsi na tréninky… Jak náročné bylo skloubit hokej s prací?

Těžké to bylo, občas víc občas míň, většina kluků z týmu chodí do práce. Občas jste po práci tak unavení, že se vám nic nechce. Ale jak už přijdete na trénink, přijdete do kabiny, okamžitě vám to dobije baterky a ten trénink prostě odmakáte, děláme to všichni pro radost.

Máš už nějaké plány na léto? Jak si od hokeje odpočineš?

Ano přes léto se chci hlavně co nejlépe připravit na další sezónu. Ale určitě si zároveň také od hokeje trošku odpočinout. Máme v plánu s přítelkyní letět na chvíli do Vietnamu za její rodinou, na což se velmi těším.

A co příští sezona? Zkus přiblížit svoje představy.

Příští sezónu bych s hokejem rád pokračoval, zatím bohužel nevím kde, pomalinku si začínám hledat nějaké angažmá, ale je možné že se třeba i nic nenajde. Uvidíme, kam mě nohy zavedou (úsměv)

Děkuji za rozhovor

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz