Ztráta pro Žihadla. Odchází dlouholetá ikona klubu

Ztráta pro Žihadla. Odchází dlouholetá ikona klubu

Moravské Budějovice jsou členem druholigové mapy nepřetržitě od sezony 2012/2013, za tu dobu se v jejich kádru vystřídalo poměrně hodně hokejistů. Mezi největší stálice žlutočerného dresu patří jen pár jmen, jedním takovým je šestadvacetiletý zadák Jiří Peroutka.


Odchovanec třebíčského hokeje oblékl dres Žihadel už během ročníku 2012/2013, tehdy ještě coby třebíčský junior. Postupně se ale zařadil mezi ikony žlutočerného týmu. Byl to právě Peroutka, okolo něhož byla postupně postavena úspěšná kostra mužstva, které loni dokráčelo až do superfinále celé soutěže. Nyní je však jeho moravskobudějovické hokejové kapitole konec. Stopku mu vystavily problémy zdravotního rázu.

Řízný zadák měl v plánu pokračovat na Vysočině i po vzniku nového klubu, který úzce spolupracuje se znojemskými Orly. Už na začátku sezony se však ozvalo zdraví a jelikož se stav zkušeného beka nelepšil, rozhodl se Peroutka své angažmá v klubu ukončit. Během letošní sezony nastoupil pouze k jednomu přípravnému utkání, ale dál už to nešlo. „Už od začátku sezony mě trápila různá zranění, která se opakovaně vracela. Zdraví má člověk jen jedno, a proto jsem byl nucen skončit. V Moravských Budějovicích to pro mě byly nejhezčí hokejové roky. Chtěl bych poděkovat všem fanouškům i celému vedení klubu. Na tuto svoji hokejovou a životní kapitolu, budu vzpomínat jen v dobrém,“ řekl ke svému nucenému konci šestadvacetiletý hokejista.

Peroutka strávil v Moravských Budějovicích sedm let, během kterých nastoupil ve třetí nejvyšší soutěži ke 219 zápasům, v nichž si připsal 79 kanadských bodů (21+58). Jeho důležitost pro tým dokládá i fakt, že v loňské, pro Žihadla mimořádně úspěšné sezoně zastával roli kapitána.

„Moravskobudějovický hokejový klub si váží služeb Jiřího Peroutky, které pro nás odvedl. Přejeme mu mnoho štěstí a zdraví do jeho osobního života,“ reagoval na Peroutkův konec jednatel klubu Miroslav Vybíral.

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz