„Jdeme krok po kroku správným směrem. Postupně se zlepšujeme“, říká M. Vybíral

„Jdeme krok po kroku správným směrem. Postupně se zlepšujeme“, říká M. Vybíral

Hokejová Žihadla se po nevydařeném úvodu sezony krok po kroku zvedají. Asi nejlépe toto tvrzení dokládají čísla, neboť svěřenci Miroslava Vybírala dokázali během posledních čtyř zápasů získat pět bodů. Mohlo jich přitom být ještě více, utkání s Valašským Meziříčím či Havlíčkovým Brodem měla žlutočerná letka rozehraná na vítězství za tři body, avšak poslední minuty zmíněných střetnutí se nepodařily. Nicméně, s ohledem na to, jak situace vypadala ještě před měsícem, kdy tým bojoval spíš sám se sebou než se soupeři, jde o znatelný progres.


Poslední bitvu sehráli žlutočerní s havlíčkobrodskými Bruslaři. Dobře rozehraný zápas se do vítězného konce dotáhnout nepodařilo. Jednatel a hlavní trenér Miroslav Vybíral však vidí pozitiva. „Výsledek je pro nás krutý, ale potvrdili jsme si to, že jsme schopni hrát s každým a být mu rovnocenným soupeřem. Kluci tvrdě pracovali, bohužel jsme neuhráli dvě situace po sobě, a to nás stálo body.“

Kde vidí šéf klubu od začátku ročníku největší posun? „Všichni volali po posílení mužstva, ale tyto kroky, pokud mají stát za to a přinést posun, musí být uvážené. Dlouhou dobu jsem čekal na možnost přivést klíčového obránce. To se povedlo. Před tím jsme měli nějaké možnosti, ale sešlo z nich a asi to tak mělo být. Velké věci se nerodí lehce a já jsem rád, že v naší organizaci máme hráče takového formátu jako je Roman Čermák. Roman tomu dodal potřebný klid. Díky němu dostala naše defenziva větší sebevědomí při zakládání útoku, samozřejmě nesmíme zapomínat ani na to, že rovněž naši mladí hráči se výkonostně posouvají,“ praví Vybíral.

Žihadla mají nyní volný los. Další zápas sehraje žlutočerná skvadra až příští středu.  To ovšem neznamená pouze odpočinek. Hráči mají naordinován intenzivní tréninkový dril, který má přinést další kýžený posun vpřed. „Momentálně pracujeme hlavně na aktivní obraně středního pásma a organizaci hry v našem obranném pásmu. Samozřejmostí jsou přesilovky a oslabení. V rámci přípravy na jednotlivá utkání využíváme také video, kde si ukazujeme jednak naše chyby, ale zároveň věci, jež jsou v naší hře dobré, používáme jej také ke konkrétní přípravě na jednotlivé soupeře,“ tvrdí někdejší videokouč znojemských Orlů.

Velký podíl na zlepšených výkonech mladého týmu má vyrovnaný brankářský tandem. David Vacek chytá spolehlivě od začátku ročníku, k němu se navíc podařilo přivést Ondřeje Halodu. Zlínský odchovanec, který okusil tuzemskou extraligu přitom potvrzuje své kvality, čehož si je Miroslav Vybíral dobře vědom. „Jsem rád, že se podařilo přivést Ondřeje Halodu, který doplnil Davida. Máme tak vyrovnanou brankářskou dvojici, kluci si sedli i lidsky, to je velké plus. Máme na výběr ze dvou kvalitních mladých gólmanů. Jeden je levák, druhý je opačný gard, což je další výhoda,“ pochvaluje si.

Ohledně celkového posunu však o jednotlivcích příliš mluvit nechce, stojí si za tím, že na učiněném pokroku má svůj podíl každý. „Nemluvil bych o jednotlivcích, každý má na posunu svůj podíl. Velmi tvrdě pracujeme v trénincích, staří mladým nic nedarují. Intenzita tréninků je na velmi vysoké úrovni. Samozřejmě je ale pořád na čem pracovat. Stále jsme teprve na začátku,“ ví Vybíral.

Ten se zároveň snaží svůj kádr ještě více zkvalitnit. Druhá polovina soutěže bude náročná, proto tvrdě pracuje na doplnění stávajícího hráčského materiálu. „Stále pracujeme na posílení a stabilizaci kádru. Čeká nás druhá polovina soutěže, která je velmi náročná. Mám v plánu posílení obrany i útoku. V obou případech jde o jednoho hráče. Věřím, že jednání dotáhneme do úspěšného konce a budeme ještě silnější.“

Řeč samozřejmě musela přijít i na nově zprovozněný fanshop. Nutno podotknout, že fanoušci Žihadel se jeho internetové podoby dočkali vůbec poprvé v historii. Nabídka fanshopu obsahuje nejrůznější fanouškovský sortiment. Jmenujme si dresy, minidresy, mikiny nebo hrníčky a trička. „Jsem rád, že jsme mohli konečně spustit fanshop. Doufám, že naši věrní fanoušci budou spokojeni. Je to nová věc pro všechny z nás. Budeme reagovat na připomínky našich fanoušků ohledně sortimentu. Už teď na počátku máme v nabídce poměrně široké spektrum fan věcí, které jsme komunikovali s členy vedení fanclubu,“

Na závěr ještě výhled do zbytku letošní sezony. Žihadla mají pro druhou polovinu ročníku jasný cíl – chtějí se prezentovat stabilní výkonností a solidním herním projevem. Přesně tuto metu vytyčil svým svěřencům Miroslav Vybíral. „Chceme dosáhnout co největšího množství bodů a prezentovat se stabilní výkonností s dobrým herním projevem. Tým chce dělat svými výkony radost našim fanouškům. Stále máme před sebou dlouhou cestu. Fanoušci nás podporují při domácích i venkovních utkáních. Naši sponzoři nám také vyjádřili podporu, s tím, že jdeme společně správným směrem. Jen je potřeba trpělivost. Za to patří jim i městu Moravské Budějovice velké poděkování,“ uzavírá jednatel a hlavní trenér Miroslav Vybíral.

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz