V sobotu opět doma. Přijede daleká Kopřivnice.

V sobotu opět doma. Přijede daleká Kopřivnice.

Série utkání mezi vlastními mantinely pokračuje. I když tomu tak v původním rozlosování být nemělo. Nicméně došlo k prohození pořadatelství, proto se hokejisté Moravských Budějovic znovu představí doma. Vyzvou Kopřivnici, tedy Severomoravský tým, jenž je znám svou zarputilostí a nepředvídatelností. Připíšou si Žihadla další body do druholigové tabulky? Startujeme od 17:00 hodin na ZS v Moravských Budějovicích.


Kopřivnice bojuje o právo účasti v play off

Mužstvo z města automobilů Tatra nepatří mezi úplnou špičku. Už od počátku ročníku se pohybuje na hraně postupu do vyřazovacích bojů a dá se čekat, že tomu tak bude až do posledního zápasu. Každý souboj je tak pro družinu trenéra Kofroně životně důležitý, neboť každý bod může hrát v závěrečném účtování klíčovou roli. Kopřivnickou aktuální formu by asi jakýkoli meteorolog popsal definicí střídavě oblačno. Zkrátka, vítězství střídají porážky a naopak. Právě to je jedním z důvodů proč se ISMM doposud nedostalo do vyšších pater tabulky. Nepodařila se jim totiž žádná delší bodová šňůra, která by je tam katapultovala. Z posledních tří zápasů získali Severomoravané čtyři body. Nejdříve porazili Valašské Meziříčí na svém ledě 4:3, posléze prohráli ve Žďáře nad Sázavou 2:5 a chuť vítězství nepoznali ani při derby s Novým Jičínem. Vyrovnaný zápas nakonec Tatrováci ztratili v nájezdech poměrem 1:2

Aktuální umístění v tabulce:

HC Moravské Budějovice 9. místo (6 bodů)

HC ISMM Kopřivnice 6. místo (26 bodů)

David Horký je zraněný, Ondřej Haloda u Žihadel končí

V posledním utkání proti Hodonínu se zranil David Horký, doba jeho rekonvalescence ještě není známa. V následujících zápasech však do hry určitě nezasáhne.  Brankář Ondřej Haloda pro změnu u Žihadel skončil. Odchovanec zlínského hokeje si totiž našel civilní práci blíže svého domova.

Stěžejními hráči Kopřivnice jsou brankář Hromada a útočník Suchý

Severomoravský tým disponuje mladým kádrem. Lze zde proto spatřit paralelu s Moravskými Budějovicemi. Každé mužstvo však musí mít ve svých řadách zkušené borce, od nichž se budou moci mladé pušky učit. V Kopřivnici zastává úlohu jakéhosi stožáru zkušeností zejména Petr Hromada. Brankář, jenž má na svém kontě řadu odchytaných zápasů, a to i v extralize, patří bez debat k tomu nejlepšímu, co má náš následující soupeř k dispozici. Odchovanec vsetínského hokeje letos nastoupil do osmnácti zápasů, přičemž inkasoval během nich v průměru něco málo přes tři branky. Zadním řadám velí především Miroslav Marek (4+3). Solidně si vede rovněž Radim Štěpánek (1+6) a opomenout nelze ani ostříleného osmatřicetiletého barda Davida Stříže, také ten si stále odvede to svoje (1+6). V útoku je situace jednoznačná. Vyčnívá zde hlavně šestadvacetiletý Dominik Suchý (12+15). Další hráči už ve svém ofenzivním příspěvku poměrně hodně ztrácejí. Jmenujme si Jakuba Macha (6+9), popřípadě Ondřeje Sluštíka (9+3).

Brankářská jednička: Petr Hromada (18 zápasů)

Nejproduktivnější hráč: Dominik Suchý (12+15)

Nejproduktivnější obránce: Miroslav Marek (4+3)

Nejlepší střelec: Dominik Suchý (12 branek)

Nejlepší nahrávač: Dominik Suchý (15 asistencí)

Oba soupeři brali v minulém kole bod

Moravské Budějovice hostily v rámci minulého kola jihomoravský Hodonín. A byla to pořádná divočina. Jak by taky ne, když závěrečný účet zápasu vykazoval hned 17 branek. Žlutočerná letka jich přitom vstřelila osm. Na vítězství to tedy nestačilo. Bylo to o to bolestivější, když si uvědomíme že Žihadla přišla o tříbodové vítězství až v poslední minutě při soupeřově hře bez brankáře. Na druhou stranu má i jeden bod z tohoto střetnutí svou cenu. Zvlášť, když si uvědomíme, že Drtiči vedli na Vysočině už 5:2. Konečné skóre střetnutí se však zastavilo na hodnotě 8:9 po prodloužení. K zisku všech tří bodů nepomohl ani mimořádný výkon Davida Horkého (3+1), ten se navíc v závěru zápasu zranil, přičemž doba léčení si zřejmě vyžádá nějaký čas.

HC Moravské Budějovice – SHK Drtiči Hodonín 8:9 po pr.

Branky a nahrávky: 3. Horký (Krutiš, Procházka), 11. Hovsepyan (Procházka, Horký), 19. Horký (Krutiš, Procházka), 24. Horký (Krutiš, Procházka), 24. Kosnar (Hovsepyan, Kruckovyč), 40. Krutiš (Trnka), 52. Krutiš, 56. Kosnar – 9. Komínek (Matula), 14. Janás (Komínek, Dřímal), 16. Ševčík (Komínek), 17. Bulín (Krejčí), 18. Charvát (Matula, Krejčí), 37. Slabý (Miklík), 52. Pröschl (Čejka), 60. Matula (Komínek), 65. Čejka (Polák). Rozhodčí: Slavka – Maloušek, Kleprlík. Vyloučení: 5:3, navíc David Janás (Hodonín) 10 minut OT + do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 344. Průběh utkání:1:0, 1:1, 2:1, 2:5, 5:5, 5:6, 6:6, 6:7, 8:7, 8:9.

Kopřivnice sehrála úplně jiné utkání, což napoví už konečné skóre. Tatrováci podlehli Novému na jeho ledě 1:2 po prodloužení.

HK Nový Jičín – HC ISMM Kopřivnice 2:1 pr.

Branky a nahrávky: 6. Poruba (Kafka), 61. Macuh (TS) – 7. Suchý (Fojtík F., Imrich). Rozhodčí: Šudoma – Hübl, Kučera. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 550. Střely na branku: 26:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1 - 1:0.

Sestavy z minulého utkání:

HC Moravské Budějovice: Haloda (17. Vacek) – Bazala, Kruckovyč, Trnka, Šána, Marcinko, Čermák – Kosnar, Sorger, Procházka, Svoboda, Horký, Podlaha, Piš, Hovsepyan, Sigmund, Krutiš.

HC ISMM Kopřivnice: Hromada (Fendrich) – Štěpánek, Imrich, Krzak, Šendera, Bail, Fojtík T., Stříž (A) – Suchý, Gola, Mach J. (C), Mach M., Fojtík F., Bochnak, Pěnčík, Daron, Hrubý, Sluštík.

Poslední vzájemný zápas zvládla lépe Kopřivnice.

Poslední vzájemné utkání patřilo Kopřivnici, která dokázala v Moravských Budějovicích zvítězit 5:7.

HC Moravské Budějovice – HC ISMM Kopřivnice 5:7

: 5. Sigmund (Brabec), 39. Procháka (Brabec), 41. Svoboda (Procházka, Krutiš), 43. Svoboda (Procházka), 57. Šána (Bazala, Kosnar) – 4. Sluštík (Marek), 7. Mach (Brodek), 8. Mach (Brodek, Ollender), 21. Sluštík (Marek), 28. Brodek (Stříž), 47. Suchý (Krzak, Mach), 54. Brodek (Mach).

Věděli jste, že?...

  • David Horký je pátým nejproduktivnějším hráčem celé skupiny Východ (17+12).
  • Kopřivnice změnila během této sezony generálního partnera. Společnost Tatra vystřídala firma ISMM.
  • Utkání s Hodonínem navštívily v Moravských Budějovicích děti z okolních Dětských domovů,

V dresu Kopřivnice se letos střidavě objevuje procuktivní útočník ostravské Poruby Samuel Ollender.

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz