Žihadla dnes čeká první ostrý mač v sezoně!

Žihadla dnes čeká první ostrý mač v sezoně!

Po nejisté budoucnosti hokeje v Moravských Budějovicích dnes přichází velké probuzení z noční můry. Žihadla dnes nastupují na ledě Uherského Brodu.


HC Moravské Budějovice

Žihadla vstupují do nové kapitoly své existence. Po sérii dlouhých jednání se nakonec podařila dohodnout účast v krajské lize. To přineslo nutnost poskládat prakticky nový tým. Ze známých tváří zůstali brankáři Vacek a Helešic, obránce Bazala nebo útočníci Procházka a Sigmund. Velkým pozitivem je návrat hračičky Romana Mikeše, který by měl společně s Milanem Procházkou a dalším navrátilcem Lukášem Nováčkem tvořit hlavní útočnou sílu mužstva. Bodový přísun se čeká i od další staré známé tváře – Jana Trojana. Defenziva se bude opírat zejména o Romana Čermáka a Ondřeje Šťávu, oba jsou už moravskobudějovickým fanouškům dobře známi. Je jasné, že Žihadla necestují do Uherského Brodu v roli favorita, domácí soubor je výrazně sehranější i tak ale udělají černožlutí pro dobrý výsledek maximum.

HC Spartak Uherský Brod

S Uherským Brodem se Moravské Budějovice utkaly naposledy během sezony 2011/2012. Celek ze Zlínska působí od té doby nepřetržitě v krajské lize. Loni se v jeho kádru objevovalo hned několik zkušených hokejistů. Třeba bývalý extraligový obránce Miroslav Gureň, kterému je už 44 let nebo další v nejvyšší soutěži protřelý zadák Pavel Mojžíš. Dres Uherského Brodu oblékal rovněž někdejší hodonínský Drtič Jakub Kužílek. V letošních přípravných zápasech se dařilo například Filipu Stiksovi, což je bývalý nadějný junior Zlína. Na střídačce Uherského Brodu by se měl v roli hlavního trenéra objevit někdejší skvělý extraligový střelec a dvojnásobný mistr extraligy se Zlínem Jaroslav Balaštík.

Vyjádření trenéra a majitele Petra Kolečkáře před zápasem:

"To, jak dneska vypadá náš kádr je nad rámec mých očekávání a odhadů ze začátku měsíce. K dnešnímu dni tým čítá 18 hráčů a 2 brankáře. Rozjednán je i příchod ještě jednoho útočníka, jehož příchod by měl být dotažen koncem příštího týdne. Dále však monitorujeme situaci a jsme v kontaktu i s některými dalšími hráči, kteří by nás mohli potenciálně doplnit později."

"Naše příprava určitě nebyla optimální. Měli jsme pouze 4 tréninky a 3 přípravné zápasy. I tuto skromnou porci však absolvovali kompletní pouze dva hráči. Někteří naskočili poprvé na led až předevčírem, kdy jsme si poprvé zatrénovali doma v MB. Spoustě borcům tak trochu chybí jistota na kotouči, máme rezervy v kondici."

"Zápasy nám ukázaly, že máme hráčskou kvalitu, ale čeká nás hodně práce na organizaci hry. Do útoku jsme kreativní, ale obranná hra byla doposud hodně chaotická. To musíme změnit, ale nepůjde to samo a hned. I proto jsem rád, že již od posledního přáteláku náš realizační tým doplnil další trenér Michal Bartoněk. Druhým asistentem pak bude Václav Kacetl, mladý trenér z moravskobudějovického regionu."

"Nominace na dnešní zápas je však značně okleštěná. Na zápas jedeme bez 4 hráčů, kteří by jinak byli v základní sestavě. Bohužel jejich pracovní vytížení jim nedovolí se uvolnit na zápas v dalekém Uherském Brodu ve všední den. Otazník visí navíc i nad startem Romana Čermáka, během dne budeme s napětím očekávat, zda-li se stihne dotáhnout jeho transfer z EBEL."

"Velikou výhodou všech našich soupeřů v soutěži je sehranost. Týmy hrají dlouhodobě pospolu a kádry obměňují postupně. Více jak polovina mančaftů má kostru týmu založenu na hráčích, kteří dříve hrávali vyšší soutěže. Jedním z těch velmi kvalitních je dlouhodobě právě Uherský Brod. Do utkání nejdeme určitě jako favorit. Z týmu však cítím zdravé odhodlání a nažhavenost na první soutěžní zápas. Máme některé hráče, kteří měli ve své kariéře před dneškem i několikaletou pauzu, a po dlouhé době naskočí do soutěžního zápasu. Jakýkoliv bodový zisk dnes bude úspěchem."

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz