Sumář před PLAY-OFF.

Sumář před PLAY-OFF.

Po bezmála 3 letech se dnes v Moravských Budějovicích dočkáme toho, na co se vždy a všude těší každý opravdový hokejový fanoušek. Začíná play-off, do kterého vstupují Žihadla ze 3. místa tabulky a po přetahované v závěru soutěže se čtvrtfinálovým soupeřem stal z 6. místa B tým nedalekého Velkého Meziříčí. Hraje se na 3 vítězné zápasy, když pořadatelství zápasů se pravidelně střídá, přičemž první hraje doma tradičně lépe postavený tým, tedy žlutočerní borci našich Žihadel.


A jak se nám vydařila druhá polovina základní části? Nelze pominout, že v hlavní roli byla opět marodka, která se ne a ne vyprázdnit. S trochou nadsázky lze říct, že kdykoliv se uzdravil nějaký zraněný či nemocný hráč, tak okamžitě odpadli alespoň dva jiný a tenhle boj s větrnými mlýny pokračoval týden co týden. Je tedy tak trochu malým zázrakem, že se z 10 utkání druhé poloviny soutěže povedlo vytěžit skvělých 26 bodů z 30 možných. Nejpozoruhodnějšími utkáními byly 3 domácí bitvy se soupeři z top 4. Nejprve urputný boj se zarputile bránícím týmem Chotěboře, kde se povedlo otočit z 0:1 na 2:1. A poté dva heroické pokusy v 11 hráčích o obrat z hodně nepříznivého vývoje utkání. Nejprve úspěšná otočka proti Pelhřimovu ze stavu 2:5 na 6:5 v prodloužení a poté snaha dotáhnout zápas ze stavu 0:5 a 2:6 proti Světlé nad Sázavou, kde, ač na konci to už bylo na dostřel, tak se to nepovedlo a po prohře 5:6 jsme doma jedinkrát v sezóně odešli jako poraženi.

Bodově odskočené týmy z TOP 4 teď začínají čtvrtfinálové série, ve kterých jsou favority, ale týmy ze středu tabulky, kde se poslední měsíc vedla doslova válka o postup do play-off, budou velmi nepříjemným soupeřem a o překvapení nemusí být nouze.

Našeho soupeře z Velkého Meziříčí určitě není radno podceňovat. Po domácí výhře 10:1 následovala před Vánoci odveta, kterou naši borci vyhráli skromným výsledkem 0:2, což naznačilo herní progres a také občasné doplnění o borce z druholigového áčka. Vůbec není radno podceňovat tým, který ve svém středu bude mít borce, kteří už mají něco za sebou, a hlavně nemají v této sérii co ztratit.

Pro naše barvy je klíčové, že na pátečním tréninku se poprvé v sezóně sešel téměř kompletní hlavní kádr, a tak věřme tomu, že neuvěřitelné zdravotní lapálie, jež nás provází fakticky celou základní část, jsou pryč a v play-off budeme nastupovat v plné síle.

 

Výsledky čtvrtfinále ze soboty:

Pelhřimov - Velká Bíteš 5:0 (stav série 1:0)

Choteboř – Humpolec 4:1 (stav série 1:0)

 

V neděli se hraje:

Moravské Budějovice – Velké Meziříčí B

Světlá nad Sázavou - Telč

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz