Jak jsou na tom ostatní série?

Jak jsou na tom ostatní série?

Čtvrtfinále play-off hrají také další týmy. Jak si vedou? Vycházejí papírové předpoklady nebo někdo trápí favorita série?


Po 2 odehraných zápasech

MB HOKEJ - HHK Velké Meziříčí B

stav série 2:0

HC Lední Medvědi Pelhřimov - HC Spartak Velká Bíteš

stav série 2:0

HC Chotěboř - TJ Jiskra Humpolec

stav série 1:1

HC Světlá nad Sázavou - SK Telč

stav série 1:1


Při pohledu na konečnou tabulku byly karty rozdány jasně. Díky bodovému rozestupu od dalších týmů v tabulce byly první čtyři týmy pasovány do rolí jasných favoritů čtvrtfinálových sérií. Tedy dle papírových předpokladů.

 

MB HOKEJ

Žihadla začala první zápas proti Velkému Meziříčí rozpačitě a po první třetině prohrávala 1:2, což byl pro domácí fanoušky zcela jistě mírný šok. Ve druhé třetině však domácí zabrali a otočili skóre ve svůj prospěch. Třetí třetina (se skóre 5:0) již nenechala nikoho na pochybách, kdo že si vezme první vítězství v sérii.

Druhý zápas čekal na žlutočerné na ledě Velkého Meziříčí. Jedenáct minut po začátku utkání vedli žlutočerní již 5:0 a nikdo nepochyboval o jasném vítězství. Domácí však nic nezabalili a naopak ukázali, jak hokej dokáže být krásně jednoduchý a krutý zároveň. Ve druhé třetině totiž tabule na zimním stadionu ukazovala skóre 5:5. A fanoušci Žihadel zažili další nepříjemný šok. V tu chvíli bylo jasné, že se nebude jednat zrovna o utkání obran ani brankařů. Nezbývalo tedy než věřit útočným řadám a doufat, že soupeře přestřílí. Což se nakonec podařilo a po celkovém skóre 10:7 pro Žihadla vede žlutočerná letka 2:0 na zápasy!

 

HC Lední Medvědi Pelhřimov

Rozjel play-off proti Velké Bíteši suverénně. V prvním domácím zápase ovládl led a po výsledku 5:0 se ujal vedení v sérii. Ve druhém zápase zaskočila Bíteš favorita a vstřelila první gól zápasu. Pelhřimovu se však povedlo vyrovnat. Domácí se ještě zmohli na jedno vedení v zápase avšak hostující zkušený tým nedopustil překvapení a utkání dohrál na konečné skóre 9:3. Pelhřimov se tak ujal vedení 2:0 na zápasy.

 

HC Chotěboř

Skončila v tabulce druhá a tak proti ní nastoupil tým z Humpolce. V první zápase v Chotěboři  vedl Humpolec avšak domácí dokázali skóre otočit na konečných 4:1.

Na druhý zápas do Humpolce odjela Chotěboř bez 7 stabilních hráčů základní sestavy a tým tak doplnili junioři. Této příležitosti Jiskra využila a doma dokázala vyhrát 3:1, čím srovnala sérii na 1:1!

 

HC Světlá nad Sázavou

První zápas proti týmu SK Telč dopadl pro domácí výborně. Celý zápas postupně navyšovali skóre až na konečných 8:3. A střely na branku? 54:22!

Již v zákaldní části však platilo, pravidlo – můj dům, můj hrad.

A to se potvrdilo také v odvetném druhém utkání na ledě Telče. Domácí Telč zaskočila Světlou a vedla v zápase již 3:0. Hostům se podařilo 9 minut před koncem zápas vyrovnat. Avšak domácí lépe zvládli konec zápasu a vyhráli 5:3. Telč tedy srovnala sérii na 1:1!

O víkendu mají Žihadla a Pelhřimov možnost proměnit své mečboly a postoupit do semifinále.

O tom, že poslední krok bývá nejtěžší, netřeba mluvit. Proto věříme ve vaši velkou podporu na domácím nedělním zápase!

Zajímavé bude také sledovat, jak se s rolí favorita popasují další týmy.

 

 

                                                                                                                                                             redakce

Hlasujte
v anketě
Obleč se
do vosího

Máme pro tebe dresy, trika, čepice a další suvenýry.

Kšiltovka
459

Generální partner
Významní partneři
Partneři
HC Lední medvědi Pelhřimov SK Telč HC Orli Bystřice nad Pernštejnem HC Spartak Velká Bíteš HC Ledeč nad Sázavou HC Světlá nad Sázavou HHK Velké Meziříčí HC Chotěboř TJ Náměšť nad Oslavou TJ Jiskra Humpolec Onlajny.com Hokej.cz